Έγκλημα στο Λασίθι: Ομόφωνα ένοχος ο 44χρονος που σκότωσε τον 73χρονο τον περσινό Φεβρουάριο
2 years, 10 months ago
6

Η υπόθεση δολοφονίας του Μανώλη Φινοκαλιώτη συνεχίστηκε τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με τον 44χρονο κτηνοτρόφο που πυροβόλησε τον 73χρονο και τον γιό του, τον Φεβρουάριο του 2020, να κρίνεται ένοχος από την έδρα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Προηγουμένως, τη Δευτέρα, την ενοχή του 44χρονου είχε προτείνει και η Εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας επιπλέον την ενοχή για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιου του θύματος, Γιάννη, και του γαμπρού του 73χρονου, καθώς επίσης ενοχή για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία κατ εξακολούθηση.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να προβληθεί στην αίθουσα το επίμαχο βίντεο με όλα όσα έγιναν στην περιοχή Περάμπελα τη μοιραία μέρα. Το δικαστήριο που αρχικά διέκοψε, επανήλθε και δέχθηκε το αίτημα, με το βίντεο να προβάλλεται σε λαπτοπ εντός της αίθουσας.

Η πρόεδρος, μάλιστα, ζήτησε από τον κατηγορούμενο να το παρακολουθήσει και εκείνος μήπως θέλει να σχολιάσει κάτι. Όμως εκείνος αρνήθηκε να ρίξει έστω μια μάτια και είχε το κεφάλι κατεβασμένο.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη, ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη της οικογένειας του θύματος, που έφυγε από την ζωή τόσο άδικά εκείνο το πρωινό του Φεβρουαρίου του προηγούμενου χρόνου.

Πληροφορίες από ZarpaNews – Cretalive