Εκδικητική πορνογραφία στην Πάτρα: Οι απειλές και το “μυστικό”
2 years, 3 months ago
6

Όλα φαίνονταν ιδανικά για ένα  ζευγάρι από την Πάτρα μέχρι που έφτασε η στιγμή … του χωρισμού και της εκδίκησης μέσω δημοσιοποίησης των ιδιαίτερων στιγμών.

Μία ακόμη περίπτωση εκδικητικής πορνογραφίας, αναφέρει μιλώντας στο tempo24, η γνωστή Πατρινή Δικηγόρος Αθηνά Μουγκογιάννη την οποία έχει αναλάβει το γραφείο της. «Πέραν των περιπτώσεων που συναντούμε σε γυναίκες, ή σε άνδρες, αυτό που θέλω αρχικά να τονίσω είναι ότι η περίπτωση της εκδίκησης μέσω δημοσιοποίησης ερωτικών επαφών μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού είναι δυσκολότερη σε ότι έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων αυτών. Φανταστείτε, ότι δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν την πράξη καθ αυτή, αλλά και την κοινωνία που θα μάθει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις», αναφέρει αρχικά η κ. Μουγκογιάννη η οποία θυμάται πολύ χαρακτηριστικά την ημέρα που την επισκέφθηκε στο γραφείο της το 24χρονο θύμα της υπόθεσης.

«Έτρεμε θυμάμαι… και μου είπε χαρακτηριστικά: «Κυρία Μουγκογιάννη, χτύπησα το πρώτο δικηγορικό γραφείο που βρήκα μπροστά μου… σας παρακαλώ βοηθήστε με…». Η γνωστή Δικηγόρος, έβλεπε τον τρόμο στα μάτια του 24χρονου θύματος και μια απόγνωση σαν να μην είχε αίσθηση τόπου και χρόνου… Το ότι μπορεί να μαθευόταν το … «μυστικό» που αφορούσε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις του είχε αφαιρέσει κάθε λογική και ψυχραιμία. Μόλις είχε μάθει από φίλους του, ότι γυμνές φωτογραφίες του σε σεξουαλικές πράξεις κάνουν το γύρο του διαδικτύου μέσω ιστοσελίδας πορνογραφικού περιεχομένου. Ο δράστης, πρώην σύντροφος, είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ για να διακινήσει το υλικό σε πορνό ιστοσελίδες. Μάλιστα, όπως μας εξηγεί η κ. Μουγκογιάννη δεν είχε μείνει εκεί. Είχε δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου απειλούσε και «ενημέρωνε» κατά κάποιον τρόπο, τί είχε κάνει!

«Δεν είναι μόνο το νομικό σκέλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο που από τη μία επιθυμεί τη νομική μας συμβουλή και κάλυψη, από την άλλη όμως, θα πρέπει να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα και στους δικούς του προκειμένου να προστατέψει το οικογενειακό του περιβάλλον, το οποίο και θα τον στηρίξει. Όλα αυτά, ενδεχομένως να οδηγεί έναν άνθρωπο και στη σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του… », σημειώνει η κ. Μουγκογιάνη, η οποία μας εξηγεί ότι έχει ήδη υποβληθεί μήνυση, μετά την έρευνα που έγινε για τη συλλογή των στοιχείων της εκβίασης που δέχθηκε και της δημοσιοποίησης των ιδιαίτερων στιγμών και αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης. «Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι υποθέσεις καθυστερούν να εκδικαστούν», συμπληρώνει η Πατρινή Δικηγόρος, αναφέροντας παράλληλα ότι οι κινήσεις του θύματος, θορύβησαν τον δράστη και σταμάτησε τις απειλές.

Πηγή: tempo24.news

enikos.gr