Έκοψαν το ρεύμα στη Χαλυβουργική – προς λουκέτο η βιομηχανία
1 year, 2 months ago
6

Στη διακοπή ηλεκτροδότησης της ιστορικής βιομηχανικής μονάδας της Χαλυβουργικής λόγω χρεών προχώρησε ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα ο επιτηρητής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ.

Η εταιρεία βαδίζει προς οριστικό λουκέτο στον απόηχο της ενδοοικογενειακής διαμάχης – πατέρα και υιών Αγγελόπουλου. Οι εναπομείναντες 170 εργαζόμενοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στην συντήρηση του εργοστασίου.

Σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Χαλυβουργικής ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η ΔΕΗ όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι δεν τραβάει η ΔΕΗ την πρίζα της επιχείρησης καθώς αυτή θα μπορεί να προμηθεύεται ενέργεια από το σύστημα ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή την πρόταση της εταιρείας να καταβάλει 500.000 ευρώ έναντι των οφειλομένων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Σε εξέλιξη είναι εξάλλου η διαπραγμάτευση και με την ΛΑΡΚΟ για την αποπληρωμή των οφειλομένων που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ. Έχει συσταθεί κοινή επιτροπή των δύο πλευρών με την ΔΕΗ να θέτει ως κόκκινες γραμμές την εξόφληση της τρέχουσας κατανάλωσης, την εφαρμογή σχεδίου αποπληρωμής των οφειλών και την παροχή ισχυρών εγγυήσεων. Διαφορετικά η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης και της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, επίκειται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με την μη ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που είχαν καταλογιστεί με προηγούμενη απόφαση,οι οποίες είχαν προσδιοριστεί στα 135 εκατ. ευρώ.