Εκτροχιασμός Προαστιακού: Απότομο φρενάρισμα και ένα σύστημα που δεν λειτούργησε φταίνε για το ατύχημα
1 year ago
6

Σε απότομο φρενάρισμα και εκτός λειτουργίας φωτοσύστημα για την ειδοποίηση του οδηγού των συρμών έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας αναφερόμενος στο ατύχημα της Δευτέρας στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο κ. Γενιδούνιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 απολογήθηκε στο επιβατικό κοινό για τους τραυματισμούς  και την ταλαιπωρία τονίζοντας πώς «γίνονται έργα στο δίκτυο, παραδίδονται άλλα και υπάρχει καθυστέρηση σε κάποια άλλα».

Αναφερόμενος στο περιστατικό είπε πως το τρένο σταμάτησε στα όρια του σταθμού, διότι δεν λειτουργεί το φωτοσύστημα που δείχνει στο μηχανοδηγό ότι εισέρχεται στο σταθμό. Ο συγκεκριμένος όμως οδηγός, όταν κατάλαβε εμπειρικά ότι μπήκε στο σταθμό σταμάτησε το τρένο απότομα. Εξήγησε δε ότι τα φωτοσυστήματα που δεν λειτουργούν είναι και αυτά που προστατεύουν από το ανθρώπινο λάθος. «Έκανε όλες τις ενέργειες, όταν διαπίστωσε ότι μπαίνει στην παρακαμπτήριο, σταμάτησε εντός των ορίων του σταθμού και ένας επιβάτης που ήταν όρθιος τραυματίστηκε» διευκρίνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ και κατήγγειλε πως «τα συστήματα έχουν πληρωθεί, έχουν εγκατασταθεί και δεν λειτουργούν εδώ και 15 χρόνια».