ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί έκλεβαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ
3 years, 25 days ago
6

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε συλληφθέντων, που μετείχαν στο κύκλωμα που πραγματοποιούσε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης έμπαιναν στα σπίτια παριστάνοντας  ότι ήταν τεχνικοί της ΔΕΗ ή συντηρητές ανελκυστήρων ενώ εκτιμάται ότι αποκόμισαν παράνομο όφελος άνω των 200.000 ευρώ

Η εξάρθρωση του κυκλώματος επετεύχθη μετά από επιχείρηση τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Μαρτίου, ενώ δύο από τους συλληφθέντες φέρονται ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Πώς δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης

Πιο αναλυτικά, τα ηγετικά μέλη εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους και συστήνονταν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ή τεχνικοί ανελκυστήρων. Στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια με διάφορα τεχνάσματα και οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στον χώρο της κουζίνας. Εκεί τους εγκλώβιζαν μετακινώντας συσκευές και με άλλους τρόπους.

Κατά τον χρόνο αυτό, ενημέρωναν τηλεφωνικά και έδιναν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εισέρχονταν ανενόχλητα στα σπίτια και αφαιρούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.

Σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνταν την είσοδο στην οικία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, απωθώντας ή απειλώντας τους ηλικιωμένους.

Πρόκειται για τους:

1. ΣΑΜΠΑΝΗ Αριστείδη του Αλεξάνδρου και της Λουκίας, γεννηθέντα την 12-1-1975 στα Άνω Λιόσια Αττικής,

speira1

2. ΡΑΜΟ Αργύριο του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 16-9-1972 στο Βόλο,

speira2

3. ΣΑΜΠΑΝΗ Μάριο του Αριστείδη και της Λίτσας, γεννηθέντα την 17-5-1990 στην Αθήνα,

speira3

4. ΡΑΜΟ Παναγιώτη του Αργυρίου και της Τούλας, γεννηθέντα την 2-6-1990 στην Αθήνα,

speira4 5. ΚΑΛΛΕΑ Νικόλαο του Πέτρου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 17-2-1992 στο Αιγάλεω
speira5

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 22-9-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.