Ελληνοτουρκικά – Ερντογάν: Είμαι θετικός για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
3 years, 2 months ago
6

Στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ενόψει των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στους δυο χώρες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Συνεχίζονται τόσο οι διμερείς οι επαφές μας, όσο και η υπόλοιπη επικοινωνία μας. Κρατάμε θετική προσέγγιση. Το αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα θετικό ζήτημα για εμάς. Οι διερευνητικές επαφές μπορούν να ξεκινήσουν. Οι εκπρόσωποί μας μπορούν να συναντηθούν, ενώ το ίδιο μπορώ να κάνω κι εγώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Έχουμε πει πως μπορούμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας: «Είναι ένα θέμα που αξιολογούμε. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Θα το μελετήσουμε με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Ερντογάν είπε: «Μέχρι σήμερα, η ΕΕ δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της προς εμάς. Από το 1963 προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα διαδικασία».

protothema.gr