Έμειναν άνεργοι, έφαγαν και ξύλο, πλήρωσαν και πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση!
3 years, 1 month ago
6

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό εργαζομένων επειδή ζήτησαν τα χρήματα τους. Έμειναν άνεργοι, βρέθηκαν μέχρι και άστεγοι, έφαγαν και ξύλο από τον εργοδότη τους και πλήρωσαν πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Τρίπολη όπου εργοδότης του τουριστικού κλάδου ξυλοφόρτωσε εργαζόμενο που ζήτησε να λάβει τα δεδουλευμένα του.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Τρίπολη και καταγγέλθηκε επίσημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. Οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι ένα ζευγάρι το οποίο έμεινε άνεργο, βρέθηκε μέχρι και άστεγο και τελικά έφαγε και ξύλο από τον εργοδότη του.

Θύματα αυτής της ιστορίας ντροπής σύμφωνα με την καταγγελία, που δεν είναι φυσικά μόνο αυτή, στους εργασιακούς χώρους ήταν ένα ζευγάρι εργαζόμενων. Με ανάρτηση τους στα social media, γνωστοποιούσαν σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ πως είχαν μείνει χωρίς στέγη και έψαχναν για δουλειά. Εργοδότης από τον κλάδο του τουρισμού, έδειξε ενδιαφέρον και τους κάλεσε στην Τρίπολη για να τους προσφέρει εργασία, αλλά και στέγη.

Προφανώς όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ο εργοδότης ξυλοφόρτωσε τον άνδρα επειδή ζήτησε να λάβει τα δεδουλευμένα μετά από 15 μέρες συνεχούς εργασίας.

Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό και υποστήριξε ότι βίωσε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που «μεταφράζονται» σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε μάλιστα πως ήταν και ανασφάλιστοι για όσο διάστημα εργάζονταν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ ήταν τέτοια η εργοδοτική αναλγησία που βίωσαν, ώστε ο εργοδότης δεν τους χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης. Το αποτέλεσμα ήταν, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Τρίπολη το ζευγάρι έπεσε σε αστυνομικό έλεγχο και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ για καθένα χωριστά για άσκοπη μετακίνηση, εν μέσω πανδημίας!