Εμβολιασμός – Πιερρακάκης στον Realfm 97,8: Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε περίπου 330.000 ραντεβού
3 years, 17 days ago
6

“Η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65-69 έχει ανοίξει από το πρωί. Μιλάμε για 690.000 συμπολίτες μας, από αυτούς 113.000 είχαν γραφτεί και στην άυλη συνταγογράφηση και θα έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τα μηνύματα. Πριν μιλήσουμε έριξα μια ματιά στο πόσοι έχουν επιβεβαιώσει ραντεβού και 90.000 από αυτούς έχουν ήδη επιβεβαιώσει τα δύο τους ραντεβού, άρα η πλατφόρμα ήδη τρέχει και όσοι μας ακούν μπορούν να μπουν και να κλείσουν τα ραντεβού τους” δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Χθες είχαμε ρεκόρ στον αριθμό ημερήσιων εμβολιασμών, είχαμε 39.244 εμβολιασμούς. Την επόμενη εβδομάδα το νούμερο αυτό μεγαλώνει και θα έχουμε πάνω από 330.000 ραντεβού, αυτό βγάζει μέσο όρο 55.000 την ημέρα” τόνισε.

“Επειδή με ρωτήσατε για συνολικά νούμερα, έχουμε 1.739.000 εμβολιασμούς, τσιμπήματα δηλαδή, πρώτης και δεύτερης δόσης. 1.114.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μία δόση και 624.000 έχουν κάνει και τις δύο. Σκεφτείτε ότι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε περίπου 330.000 ραντεβού. Τόσοι ήταν οι εμβολιασμοί που έγιναν όλον τον Ιανουάριο. Άρα αυτό πάει να πει ότι αυξάνεται η ταχύτητα και θα αυξάνουμε συνεχώς ταχύτητα όσο φτάνουν τα εμβόλια. Ο μηχανισμός υπάρχει και δουλεύει καλά” ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Αναφορικά με τα self test σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι παραλαβές. “Τα τεστ αυτά θα πρέπει να πάνε σε όλα τα φαρμακεία της επικράτειας. Εδώ έχει ενδιαφέρον ότι η φορά που θα διατεθούν είναι η ανάποδη του εμβολιασμού, δηλαδή θα έχουμε προτεραιοποίηση στον μαθητικό πληθυσμό, μετά στο ηλικιακό γκρουπ 18-67 και μετά στους άνω των 67 ετών. Θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνουμε που θα εκδίδεται μια βεβαίωση. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τη βεβαίωση για τα σχολεία τους και οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι για να λάβουν ένα παραπεμπτικό για να πάει να κάνει το επαναληπτικό τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή που θα είναι δωρεάν είτε σε ιδιωτική που θα επιβαρύνεται ο πολίτης” πρόσθεσε.

Για τα voucher είπε ότι “για τους δικαιούχους ξεκινάει το πρόγραμμα από τη Δευτέρα, θα έχει ουσιαστικά μια πρόσβαση κάθε οικογένεια σε ένα voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 – 24 ετών, αυτό αφορά οικογένειες που έχουν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, αλλά ο πληθυσμός αυτός είναι μεγάλος, είναι περίπου 325.000 οικογένειες. Από σήμερα μπορεί κάποιος να μπει στην πλαρφόρμα και να δει αν είναι δικαιούχος, η διάθεση θα ξεκινήσει μια εβδομάδα μετά”.

enikos.gr