Ένοπλη ληστεία στη Rolex: Το «κλειδί» για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και η σύνδεση με τους «Ροζ Πάνθηρες»
1 month, 16 days ago
6

Το μυστικό ταξίδι αστυνομικών της Ασφάλειας σε χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου αναμένεται να ξεκλειδώσει την μεγάλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν σχεδόν σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν στα χέρια τους μια καλή εικόνα, τουλάχιστον των δύο δραστών της μεγάλης ληστείας που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κυριολεκτικά κάτω από την μύτη της Αστυνομίας, στο κεντρικό κατάστημα της Rolex στην οδό Σταδίου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ένα 24ωρο μετά την ληστεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν σε παράδρομο στις αρχές της Λ. Συγγρού μια από τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της ληστείας, εν προκειμένω την πλατεία Κολοκοτρώνη στην παλιά Βουλή στην οδό Σταδίου.

Οι πληροφορίες λένε πως τόσο η μοτοσυκλέτα, όσο και οι ιδιωτικές κάμερες στο σημείο που εγκατέλειψαν οι δυο δράστες την μηχανή έδωσαν στους αστυνομικούς αρκετά και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Από την στιγμή που οι Αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, τουλάχιστον για τους δυο από τους τέσσερις δράστες, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να αναζητήσουν πληροφορίες στις εξόδους της χώρας για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Η αναζήτηση τους είχε αποτελέσματα, καθώς τέσσερις ημέρες έπειτα από την μεγάλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας, τα δυο άτομα που πλέον αποτελούν τους βασικούς υπόπτους, είχαν περάσει οδικώς σε χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου.

Με επίσημο αίτημα προς την Europol κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας πραγματοποίησε ένα μυστικό ταξίδι στην συγκεκριμένη χώρα της Βαλκανικής, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία από τους εκεί συναδέλφους τους, για τους δύο υπόπτους που τους ενδιαφέρουν, όσον αφορά την ληστεία στην Rolex.

Προφανώς και κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το αποτέλεσμα αυτού του σημαντικού κατά τα άλλα ταξιδιού, καθώς φαίνεται πως αποτελεί «κλειδί» για τις εν εξελίξει έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται από τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως ίσως οι δύο ύποπτοι ένα σημαντικό μέρος των κλοπιμαίων, εν προκειμένω πανάκριβα ρολόγια, τα έβγαλαν στην συγκεκριμένη χώρα για την οποία όμως ακόμα δεν είναι σίγουροι εάν ήταν ο τελικός προορισμός των δύο υπόπτων, ή απλώς ήταν ένας ενδιάμεσος σταθμός για κάποια άλλη χώρα της Γηραιάς Ηπείρου.

Άλλωστε και επειδή τα συγκεκριμένα ρολόγια έχουν ισχυρή πιστοποίηση ασφαλείας, εκτιμάται πως οι ληστές της Rolex στο κέντρο της Αθήνας έδρασαν κατά πάσα πιθανότητα έπειτα από παραγγελία κάποιου προσώπου που έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει τα κλοπιμαία, των οποίων η αξία ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα το συγκεκριμένο ταξίδι φαίνεται πως ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας, πως πίσω από την εντυπωσιακή ληστεία κρύβεται κάποιος πυρήνας της γνωστής διεθνούς συμμορίας ληστών με την επωνυμία «Ροζ Πάνθηρες», ή πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν σύνδεση με την συγκεκριμένη συμμορία των Σέρβων και Κροατών παρακρατικών.