Ένωση Αποστράτων: «Πρότυπα σαν τον Ιάκωβο Τσούνη σπανίζουν – Ευχόμαστε να βρει μιμητές»
3 years, 2 months ago
6

Δημόσια εύσημα και συγχαρητήρια προς τον εφοπλιστή, Ιάκωβο Τσούνη, αποδίδει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, για την κίνησή του να διαθέσει ολόκληρη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημόσια εύσημα και συγχαρητήρια προς τον εφοπλιστή, Ιάκωβο Τσούνη, αποδίδει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, για την κίνησή του να διαθέσει ολόκληρη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΑΑΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Τσούνης, με την πράξη του αναβιώνει το πνεύμα των Εθνικών Ευεργετών, εκφράζοντας την ευχή ν’ ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΕΑΑΣ εκφράζει τα εγκάρδια συγχαρητήρια της στον εθνικό ευεργέτη κ. Ιάκωβο Τσούνη και ευχόμαστε το παράδειγμά του να βρει μιμητές.

Η αναβίωση του πνεύματος των εθνικών ευεργετών, στους οποίους τόσα οφείλουμε ως κοινωνία και Ένοπλες Δυνάμεις και η δημόσια αναγνώριση της προσφοράς τους είναι σημαντικό βήμα, σε μια εποχή που τα πρότυπα αυτού του είδους σπανίζουν.

Ένας πολεμιστής του ’40 και της ζωής μας θυμίζει ότι το εθνικό καθήκον και η άσβεστη φλόγα της άδολης πατριωτικής αγάπης μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο, τόσο στον πόλεμο όσο και στην ειρήνη, σε πράξεις ύψιστης ανιδιοτέλειας και φιλαλληλίας».

Δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπενθυμίζεται ότι ο 97χρονος εφοπλιστής, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Τσούνης, που δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, αφήνει συγκεκριμένα 23 εκατ., ευρώ για την άμυνα της χώρας μας και 60 αποβατικά σκάφη.

Ο Ιάκωβος Τσούνης στη διάρκεια της ζωής του έχει δωρίσει 23 εκατομμύρια ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και σημαντικό πολεμικό εξοπλισμό.

«Το τελευταίο μου συμβόλαιο είναι, ό,τι έχω και δεν έχω να πάνε εκεί. Και πήγαν… ενημερώθηκαν προ ολίγων ημέρων» δήλωσε.

Ανακαινίσεις ολόκληρων πτερυγών και κλινικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις ένοπλες δυνάμεις, ανέγερση εκκλησιών και μουσείων και η διάθεση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στο στράτευμα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που καθιστούν τον Ιάκωβο Τσούνη έναν σύγχρονο εθνικό ευεργέτη.

Μάλιστα, πρόκειται για μια κίνηση, η οποία δεν άφησε ασυγκίνητη ούτε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται να τον παρασημοφορήσει, με το ανώτατο παράσημο, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, στις 16 Φεβρουαρίου, τιμώντας έτσι τον βετεράνο πολεμιστή.

Τις προάλλες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος του απένειμε ξίφος υποστρατήγου επί τιμή.

in.gr