Έπεσαν οι μάσκες με τις προκλήσεις Μηταράκη: «Το Μεταναστευτικό είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του Έβρου»!
3 years, 1 month ago
6

Για όσους θεωρούσαν ότι το Μεταναστευτικό αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ως ευλογία από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Συνεχίζει να προκαλεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης όσον αφορά το ζήτημα της επέκτασης της δομής μεταναστών στο Φυλάκιο του Έβρου, φτάνοντας στο σημείο να τονίζει ότι ο Έβρος εξαρτάται οικονομικά από το… Μεταναστευτικό!

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας -αλά ΣΥΡΙΖΑ- το δέλεαρ της δημιουργίας θέσεων εργασίας γύρω από τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες προσλήψεις που κάναμε φέτος, τα νέα παιδιά θα είχαν φύγει από τον Έβρο. Πλέον το Μεταναστευτικό είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του Έβρου» είπε ο υπουργός, προκαλώντας έκπληξη σε όσους τον άκουγαν και θεωρούσαν ότι το Μεταναστευτικό αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ως ευλογία από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν ζήτησε από τους Έβρίτες, τους οποίους οι κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά εγκαταλείψει, να πουν και «ευχαριστώ» στους παράνομους μετανάστες που τους… δίνουν δουλειά!

«Αυτό δεν είναι αναπτυξιακό μοντέλο, βέβαια, δεν είναι αναπτυξιακό μοντέλο το Δημόσιο να προσλαμβάνει συνοριοφύλακες και υπαλλήλους στα ΚΥΤ» πρόσθεσε, δημιουργώντας ερωτήματα εάν θα έπρεπε, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες τη διαχείριση και εάν το πρόβλημα για το υπουργείο του είναι εκεί, ή στις ζωές των Ελλήνων, που καταστρέφονται και στα σύνορα που γίνονται διάτρητα.

Ο υπουργός, που κατάφερε να ξεσηκώσει εναντίον της κυβέρνησης σχεδόν το σύνολο του ακριτικού νομού, επέμεινε ότι «υπάρχει δομή, δεν δημιουργείται», λέγοντας μάλιστα ότι «αυτονόητα οι δομές πρώτης υποδομής είναι στα σύνορα», ενώ επικαλέστηκε τις «συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης» που πρέπει να εξασφαλίζονται στους μετανάστες, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρεμούρα της δημιουργίας μιας «υπερδομής», που θα μπορεί να στεγάζει 1.500 άτομα.

Πάντως, στην ερώτηση αν είναι επιλογή του πρωθυπουργού η επέκταση της δομής, καθώς αντιδράσεις υπήρξαν για το ζήτημα και από τοπικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και από κυβερνητικούς παράγοντες, ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Η συζήτηση αυτή έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, έχει εγκριθεί μια εθνική πολιτική για τους μετανάστες, η οποία έχει καθορίσει όλη την πολιτική μας. Έχω την έγκριση όλου του υπουργικού συμβουλίου».

Έσπευσε, μάλιστα, να εμπλέξει και άλλα υπουργεία στο ζήτημα, λέγοντας: «Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και εμείς έχουμε μια συνολική πολιτική ασφάλειας του Έβρου».

Πάντως, φαίνεται λίγο δύσκολο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ζήτησε να υπάρχει πληθυσμός έως 1.500 αλλοδαπών σε τόσο μικρή απόσταση από τα σύνορα…

newsbreak.gr