Έπαιξαν… Ντέμη Ρούσο προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα! – video
5 months, 13 days ago
6

Δείτε το video που ανέβασε η δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσικρίκα στο Facebook 

Το τραγούδι From Souvenirs to Souvenirs πρωτακούστηκε το 1975 μετά την κυκλοφορία του δίσκου Souvenirs του Ντέμη Ρούσου. Εκείνη τη χρονιά το τραγούδι με τον τίτλο «Γιατί φοβάσαι» το τραγούδησε και η Μαρινέλλα.

Στη Σοβιετική Ένωση, το From Souvenirs to Souvenirs του Ντέμη Ρούσου ήταν ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τραγούδια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρώσο ραδιοφωνικό παραγωγό Μπόρις Μπαραμπάνοφ, το Ντέμης Ρούσος δεν είχε καν συνειδητοποιήσει την τεράστια επιτυχία του.

Όταν το 1991 ο γνωστός καλλιτέχνης ταξίδεψε στη Σοβιετική Ένωση για σειρά συναυλιών, ο Μπαραμπάνοφ, όπως έχει διηγηθεί, έπρεπε να του εξηγήσει πως το κοινό δεν θα τον άφηνε να φύγει από τη σκηνή αν δεν είχε τραγουδήσει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τα φουλάρια

Το κρύο στη Μόσχα είναι κάτι περισσότερο από… τσουχτερό, καθώς η θερμοκρασία είναι τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν. Για να προστατευτεί από το κρύο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να φορέσει στο λαιμό του ένα σκούρο μπλε φουλάρι.

Δεν ήταν ο μόνος, όπως, που επέλεξε να φορέσει φουλάρι. Το ίδιο έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά εκείνος επέλεξε ένα πιο… χτυπητό χρώμα: ένα έντονο κόκκινο.

Μετά το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ξεναγήθηκε στην έδρα της ρωσικής κυβέρνησης.