Επιασαν υποψήφιο οδηγό με «ηλεκτρονικά σκονάκια» στα σήματα -Προσήχθη στην Αστυνομία
1 year, 4 months ago
6

Με ηλεκτρονικά «σκονάκια» επιχείρησε υποψήφιος οδηγός στην Ανατολική Αττική να περάσει τη θεωρητική εξέταση, κοινώς τα σήματα. Ωστόσο εντοπίστηκε και προσήχθη στην αστυνομία.

Ο υποψήφιος, εντοπίστηκε από τους εξεταστές να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα όπως ρολόι με κάμερα, powerbank, USB συσκευή επικολλημένη στο σώμα του με ενσωματωμένη κάρτα sim και ακουστικό τύπου «ψείρα». Ζητήθηκε η επέμβαση του τοπικού τμήματος Ασφαλείας προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Η σχετική ενημέρωση έγινε από την περιφέρεια Αττικής, η οποία σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

Πάγιος στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η απρόσκοπτη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και η ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε την επέμβαση του τοπικού τμήματος Ασφάλειας προκειμένου να διερευνήσει περιστατικό προσπάθειας παράνομης παρέμβασης που σημειώθηκε κατά τη θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής εντοπίστηκε από την επιτροπή εξέτασης υποψήφιος να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα (ρολόι με κάμερα, powerbank, USB συσκευή επικολλημένη στο σώμα του με ενσωματωμένη κάρτα sim και ακουστικό τύπου «ψείρα») για την παράνομη υποβοήθησή του κατά τη διαδικασία της θεωρητικής εξέτασής του.

Το τοπικό τμήμα Ασφάλειας προσήγαγε τον υποψήφιο για την περαιτέρω αστυνομική διερεύνηση του περιστατικού.