Επιστρέφουν στην Ελλάδα αρκετοί από τους επιβάτες του τροχαίου δυστυχήματος στο Βουκουρέστι
1 year, 3 months ago
6

Επιστρέφουν με πτήσεις στην Ελλάδα σήμερα αρκετοί από τους επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που είχε τροχαίο δυστύχημα χθες στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα ένας 53χρονος επιβάτης να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου. Πλην τριών, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ κάποιοι παραμένουν στο Βουκουρέστι γιατί έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους.

Συγκλονίζει η αδελφή του 53χρονου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο 

«Οαδελφός μου ‘έφυγε’» είπε. «Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδελφού μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μας είπαν ότι θέλει πέντε με έξι ημέρες, για να έρθει στην Ελλάδα η σορός, πρόσθεσε.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδελφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Μίλησα και με τη νύφη μου» συμπλήρωσε, «και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της».

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δρόμα, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε το ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε ο δήμος Λάρισας. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η αδελφή του 53χρονου ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου» είπε χαρακτηριστικά.