Επίθεση με βιτριόλι: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν να γίνει», λέει στους γιατρούς η Ιωάννα
2 years, 9 months ago
6

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με το καμμένο χέρι της μέσα από το νοσοκομείο, η οποία συνεχίζει τον αγώνα της αποκατάστασης από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι πριν σχεδόν ένα χρόνο.

Η Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας και έχει αναλάβει τα χειρουργεία της, μίλησε στο protothema.gr για τα επώδυνα χειρουργεία που έκανε αλλά και για τα επόμενα που έρχονται. Όπως η ίδια είπε στο protothema.gr η Ιωάννα συνεχίζει να είναι δυνατή, αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους τα επώδυνα χειρουργεία της, λέγοντας στους θεράποντες γιατρούς που την παρακολουθούν «κάντε ότι είναι δυνατόν να γίνει».

«Είχαμε κάνει μια παύση γιατί το νοσοκομείο ήταν covid και επίσης υπήρχε μια ανάγκη παύσης και ξεκούρασης για την Ιωάννα μας. Μετά από 6 ολόκληρους μήνες έκανε το ένατο χειρουργείο και θα ακολουθήσουν κι άλλα στην πορεία. Για να τα συνοψίσουμε,καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να την βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε» λέει στο protothema.gr.

Η Μαρία Καλοφώνου συνεχίζει δε λέγοντας: «Κάναμε το ένατο χειρουργείο,πρέπει αναγκαστικά να ξεκουραστεί κι ο οργανισμός της πρέπει να αναλάβει να φορέσει αυτά τα πιεστικά ενδύματα που πρέπει να φορέσει γιατί εκτός από τη μάσκα στο πρόσωπο , πρέπει να φοράει κι αυτά τα πιεστικά ενδύματα γιατί έχουν καεί τα χέρια, ο κορμός, ο αυχένας, η ράχη, ένα κομμάτι από το τριχωτό της κεφαλής της. Πραγματικά είναι μεγάλα τα εγκαύματα όπως όλοι γνωρίζουμε και ο αγώνας της θα συνεχιστεί.

Η Ιωάννα μας προσπαθεί συνέχεια για το καλύτερο, προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό της και συνεχίζει τη ψυχιατρική της υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι όταν κανείς ξεκινάει τα χειρουργεία ελπίζει να δει ένα τέρμα. Είναι απογοητευτικό να προχωράς και να μην βλέπεις το τέλος. Αλλά τουλάχιστον η Ιωάννα έχει δύναμη και είναι αποφασισμένη. Αυτό που λέει σε εμάς,τους θεράποντες γιατρούς της είναι “κάντε ότι είναι δυνατόν να γίνει”», καταλήγει στο protothema.gr η Μαρία Καλοφώνου.