Επίθεση σε Βαρουφάκη: «Όσοι τον χτύπησαν έχουν ταυτοποιηθεί – Προσοχή στους μπαχαλάκηδες στις πορείες»
1 year, 17 days ago
6

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια.

Οσυνδικαλιστής αστυνομικός, Γιώργος Καλλιακμάνης, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, την ώρα που η ΕΛΑΣ έχει ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη ενός 17χρονου στην περιοχή του Αμαρουσίου. Αναφορικά με το περιστατικό, ο κ. Καλλιακμάνης δήλωσε πως ήταν όλοι αναρχικοί και έχουν πλέον άπαντες ταυτοποιηθεί.

«Η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει μαζευτεί και υπάρχει πολλή Αστυνομία πλέον εκεί. Τα άτομα που τον χτύπησαν ήταν αναρχικοί, οι οποίοι έχουν όλοι ταυτοποιηθεί. Ενας από τους αναρχικούς κατέγραφε τη στιγμή του ξυλοδαρμού και προσπαθούμε να ανακτήσουμε το υλικό. Από την πρώτη στιγμή, το κλιμάκιο της ασφάλειας είχε πάει στον Ευαγγελισμό και μίλησε με τον κ. Βαρουφάκη ώστε να προχωρήσουμε στην ταυτοποίησή τους», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης στο Mega.

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, αναφέρθηκε και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις διαμαρτυρίες για την υπόθεση των Τεμπών με τη σύγκρουση των τρένων, λέγοντας πως οι «μπαχαλάκηδες» δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που συμμετέχουν στις πορείες.

«Ο κόσμος βγαίνει για να διαμαρτυρηθεί και να δηλώσει την άποψή του. Υπάρχουν και κάποιοι που πάντα μπαίνουν στις διαδηλώσεις και τις διαλύουν. Η Αστυνομία προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της αλλά κάποιες φορές έχει αστοχίες. Και εμείς οι αστυνομικοί συνδικαλιστές συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες. Τώρα, εάν υπάρξουν και πάλι τέτοιες παρεισφρήσεις, τότε θα πρέπει να επέμβει και πάλι η Αστυνομία. Οι μπαχαλάκηδες δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που κατεβαίνουν στις πορείες», είπε χαρακτηριστικά.

real.gr