Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Κωνσταντίνο Ζούλα με πρόσχημα μια fake ανάρτηση – Η απάντηση του δημοσιογράφου
20 days ago
6

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που προτείνει η κυβέρνηση για τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε δριμεία προσωπική επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος και προορίζεται για την προεδρία της ΕΡΤ. Για τον σκοπό αυτό ανασκάλεψαν ακόμα και υποτιθέμενη ρατσιστική ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Τί και αν επρόκειτο για ψεύτικο προφίλ στο Διαδίκτυο; Η επίμαχη «ανακάλυψη» διοχετεύτηκε στα σόσιαλ μίντια και, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ως «απόδειξη» της ακαταλληλότητας του από στελέχη της παράταξης, τα οποία και την επικαλέστηκαν στις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Ακόμα και προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μίντια έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός του στο twitter ήταν «ανεσταλμένος», ενώ άνοιξε καινούργιο, με στόχο να κρύψει τον μισαλλόδοξο λόγο του παρελθόντος του.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έδωσε τη δική του απάντηση μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας ότι «γνωρίζω ότι θα είμαι εύκολος στόχος κριτικής», τονίζοντας ότι ο στόχος του είναι να συμβάλει στην ανάκτηση της αμεροληψίας της ΕΡΤ. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, την έντονη παραφιλολογία με τον λογαριασμό του και τις επίμαχες προσβλητικές αναρτήσεις.

Αυτές δεν ανήκαν ποτέ σε εκείνον, ενώ ο λογαριασμός του είχε ανασταλεί εξαιτίας ενός χάκερ, χωρίς καμία δική του παρέμβαση. «Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα.

Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ», ανέφερε.

Αναλυτικά η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα, όπως αναρτήθηκε στο Facebook

Σκουρλέτης: Φθηνή προπαγάνδα από τη ΝΔ για την κατάσταση στην ΕΡΤ

Ο Πάνος Σκουρλέτης, πάντως, με την δημόσια παρέμβασή του, διαμήνυσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να κινείται σε πολωτικούς τόνους. Συγκεκριμένα, για τις αλλαγές στην ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης, αφού χαρακτήρισε «προσχηματικά» και «φθηνή προπαγάνδα» τα όσα καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση επί ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως όλη αυτή η κριτική «καταρρέει αμέσως με την τοποθέτηση στενών συνεργατών του πρωθυπουργού σε κρίσιμες θέσεις στην ηγεσία της ΕΡΤ». Είπε ακόμα πως «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί μια στενά νεοδημοκρατική δημόσια τηλεόραση».