Εξαδάκτυλος : Μπορεί να εξεταστεί η μετακίνηση σε εξοχικό σε περιοχή ίδιου επιδημιολογικά φορτίου
2 years, 11 months ago
6

Τον έντονο προβληματισμό των επιστημόνων για τις εικόνες ακραίου συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν αυτές τις μέρες εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως οι συνωστισμοί «οπωσδήποτε επιδρούν αρνητικά. Έχουμε 5.500 ανθρώπους που νοσηλεύονται και πρέπει να τους σκεφτόμαστε καθημερινά, ενώ 840 δίνουν μάχη για τη ζωή τους».

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «επιτείνουμε την κατάσταση αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα τώρα και δεν θα έρθουμε πιο κοντά στο ποθητό αποτέλεσμα».

Σχετικά με το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων με σκοπό την εκτόνωση τέτοιων περιστατικών, είπε, στον Σκάι, πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει τήρηση μέτρων, δεν είναι λόγος για να απελευθερωθούν κάποιες δραστηριότητες.

Όσον αφορά την εστίαση, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το άνοιγμά της πριν τη 10η Μαΐου δεν έχει συζητηθεί από την επιτροπή.

Για το Πάσχα

Για το Πάσχα, είπε πως την Παρασκευή ή μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα είναι πιθανόν να συζητηθεί το σενάριο για μετακινήσεις.

«Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει», προειδοποίησε.

Σαν σενάριο ανέφερε ότι, το αν κάποιος έχει μια δεύτερη κατοικία σε περιοχή που επιδημιολογικά είναι στο ίδιο επίπεδο με την περιοχή όπου είναι η κύρια κατοικία του και θέλει να μεταβεί εκεί για το Πάσχα, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί.

«Είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένεια μας να περάσουμε Πάσχα στο εξοχικό και άλλο να κάνουμε εκδρομή σε διάφορες περιοχές με παρέα», εξήγησε.

Τέλος, σχετικά με τα όσα ακούγονται για την κυβέρνηση, ότι επιβάλλουν τις εισηγήσεις στην επιτροπή, ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να συμβουλεύει την πολιτεία, όχι να επιβάλει αποφάσεις ή να την υποκαθιστά. Τόνισε, δε, ότι στην επιτροπή δεν έχει επιβληθεί ποτέ κάποια απόφαση.