Εξαδάκτυλος: Γιατί ανοίγει η εστίαση χωρίς μουσική – ΒΙΝΤΕΟ
2 years, 11 months ago
6

Τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί πρότειναν να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. “Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας” είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο OPEN.

“Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η εξτρά προσπάθεια που χρειάζεται, όταν θέλετε να μιλήσετε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των ειδικών.

“Αυτή είναι η επιστημονική βάση με την προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και πέρα το μέτρο προτείνεται. Αν θέλει η Πολιτεία το εφαρμόζει και η κοινωνία, αν θέλει όχι. Εμείς όμως έχουμε χρέος να σας πούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. To πρόβλημα δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε στη φάση που έχουμε ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας” συμπλήρωσε.

Πώς θα ανοίξει η εστίασηΤα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο στους υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της λειτουργίας τους δεν θα επιτρέπεται η μουσική, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Με δεδομένο ότι από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 23:00, τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο στις 22:45, προκειμένου οι πολίτες να βρίσκονται στα σπίτια τους, το αργότερο στις 23:00. Όσοι θέλουν να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης ή καφέ, θα πρέπει να στέλνουν sms με τον κωδικό “6”, ενώ σημειώνεται ότι από την Μεγάλη Πέμπτη απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).