Εξαφάνιση στο Περιστέρι: Εντοπίστηκε στο κέντρο η 15χρονη, είναι καλά στην υγεία της
1 year, 11 months ago
6

Στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε η 15χρονη Φωτεινή η οποία είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι.

Για τον εντοπισμό της είχε στηθεί μία γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, καθώς στην εξαφάνισή της φερόταν να εμπλέκεται κύκλωμα «loverboys» τα οποία την είχαν εξαπατήσει ωθώντας την να φύγει μαζί τους.

Η 15χρονη που είναι καλά στην υγεία της, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και μεταφέρεται στο τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Φωτεινή βρέθηκε να είναι μαζί με μία φίλη της, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που «χτένιζαν» το κέντρο για ώρες.

Η φίλη της με την οποία βρέθηκε η 15χρονη Φωτεινή είναι Ρομά και με αυτήν είχε φύγει από το σπίτι της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 15χρονη εθεάθη και τελικά βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε στηθεί σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική με στόχο τον εντοπισμό της 15χρονης από το Περιστέρι για την οποία είχε μάλιστα βγει και Amber Alert.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμιζε πως η 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι είχε «αποδράσει» με Ρομά οι οποίοι πείθουν ανήλικα κορίτσια πως ανήκουν στην φυλή τους για να τις εκμεταλλευτούν.

Μάλιστα τόνισε πως η 15χρονη Φωτεινή τους γνώρισε πριν από μερικές εβδομάδες όταν την έπεισαν να τους ακολουθήσει. Την συμβούλευαν μάλιστα να δείχνει κακοποιημένη από το περιβάλλον της. Συνήθως τα άτομα αυτά δείχνουν ευγενικά και χρησιμοποιούν τα social media ψαρεύοντας τα θύματα τους.

Συγκεκριμένα την έβαζαν να βάφεται με σκούρες μπογιές στο σώμα της προκειμένου να δείχνει στο σχολείο της ότι δέχεται κακοποίηση από το στενό της περιβάλλον ωστε να δείξει τις αφορμές για να εγκαταλείψει το σπίτι της και να τους ακολουθήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της εξαφανισμένης 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι που το παιδί τους έφυγε από το σπίτι.

Πώς δρα το κύκλωμα

Το συγκεκριμένο κύκλωμα Ρομά είναι αδίστακτο και έχει πολλούς τρόπους να πείθει ανήλικους, πλησιάζει κορίτσια και αγόρια τα οποία βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τα πείθουν να φύγουν από το σπίτι τους τάζοντάς τους δουλειές και καλοπέραση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αυτά τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται κυρίως κορίτσια και «πουλάνε» έρωτα μέσα από το διαδίκτυο σε προσωπικό επίπεδο ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 19/4 το απόγευμα, την πήραν δύο γυναίκες.