Εξωση στα Πατήσια: Εβγαλαν τριμελή οικογένεια από το σπίτι για χρέος 881 ευρώ σε κοινόχρηστα
1 year, 3 months ago
6

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση της έξωσης μίας μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια, η οποία αποτελείται από μία μητέρα και δύο παιδιά, για οφειλή κοινοχρήστων 881 ευρώ – Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν υπόλοιποι ένοικοι ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι.

το δρόμο απειλείται, όπως καταγγέλλει, να βρεθεί μία τριμελής οικογένεια η οποία αποτελείται από μία μητέρα και δύο παιδιά μετά από πλειστηριασμό του διαμερίσματός της στα Πατήσια για οφειλή κοινοχρήστων 881 ευρώ. Δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικών, έφτασε, σύμφωνα με τη μητέρα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/1) στο σπίτι της, όπου και προσπάθησαν να της σπάσουν την πόρτα, κλειδώνοντας τη μέσα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αμφισβητούσε τις χρεώσεις των λογαριασμών των κοινοχρήστων και αρνιόταν να τις πληρώσει μέχρι που κάποιοι ένοικοι στην πολυκατοικία προσέφυγαν  δικαστικά εναντίον της. «Για 800 ευρώ, σε ποια κοινωνία ζούμε; Τι νόμοι είναι αυτοί, πού ζούμε;», ανέφερε η μητέρα των δύο παιδιών χωρίς να μπορεί να το πιστέψει.

Όπως αποκάλυψε, εκείνη την ώρα που πήγε να μπουν ο δικαστικός επιμελητής και η Αστυνομία βρισκόταν στο σπίτι μαζί με το παιδί της, το οποίο ετοιμαζόταν για να δώσει μάθημα στο Πολυτεχνείο. Η ίδια ετοιμαζόταν για τη δουλειά όταν και άκουσε τους θορύβους, ζητώντας από τους Αστυνομικούς να καλέσει – τουλάχιστον – κλειδαρά για να γίνει ανθρώπινα η διαδικασία.

Άξιο αναφοράς είναι ότι έξω από το σπίτι της πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου – μεταξύ άλλων – έδωσαν το παρών ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτωνας Αρσένης.