Φασιστικές επιθέσεις – Έρχεται μπαράζ συλλήψεων
2 years, 6 months ago
6

Οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός των φασιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα χθες σε μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναμένεται μπαράζ συλλήψεων καθώς έχουν ταυτοποιηθεί αρκετοί δράστες.

Ήδη έχει συλληφθεί ένας από τους επιτιθέμενους στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ. Πρόκειται για έναν 30χρονο, γνωστό στις αρχές για την ακροδεξιά του δράση, καθώς είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα, αλλά και το 2019 στην Καλλιθέα για επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Από την επίθεση στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο υπάρχει οπτικό υλικό από βίντεο, ενώ τα θύματα προσκόμισαν το όνομα του δράστη και τη φωτογραφία του στις Αρχές. Ο 30χρονος επιτέθηκε μαζί με άλλα 15 περίπου άτομα στην εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής στα Άνω Λιόσια, ενώ δεν κρύβει την «ιδεολογία» του καθώς φέρει τατουάζ με φασιστικά σύμβολα.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και αυτήν την ώρα εξετάζεται στα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας. 

Ταυτοποίηση των φασιστών που επιτέθηκαν στα μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου 10 – 15 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν μέλη της ΚΝΕ με χοντρές αλυσίδες, καδρόνια και taser την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση και μοίραζαν φυλλάδια.

Κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν από τα θύματα και αυτούς που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με ονόματα και φωτογραφίες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για χρυσαυγίτες και αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες. Έχουν προσαχθεί 14 άτομα μέχρι στιγμής.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση που ήρθε ως συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων και επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Η Κομματική Οργάνωση  Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και το 902.gr έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ορισμένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει, να αναλάβει τις ευθύνες της, καλώντας το λαό να τους απομονώσει παντού.