«Φιλαράκια»: Πρωταγωνιστής μιλά για τη «μάχη» με τον καρκίνο στο 4ο στάδιο
2 years, 9 months ago
6

Με τον καρκίνο του προστάτη αποκάλυψε ότι παλεύει ο γνωστός ηθοποιός Γκάνθερ από τα «Φιλαράκια» -ή αλλιώς Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ- ο οποίος έχει πλέον φτάσει στο τέταρτο στάδιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του 59χρονου σήμερα ηθοποιού στο NBC’s Today, διαγνώστηκε με καρκίνο το 2018, ο οποίος είχε εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματός του, συμπεριλαμβανομένων των οστών και της σπονδυλικής στήλης. «Διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη και τώρα έχει κάνει μετάσταση και στα οστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

1

Ο Τάιλερ -ο οποίος εμφανίστηκε και στις δέκα σεζόν της δημοφιλούς σειράς «Φιλαράκια» ως υπεύθυνος της καφετέριας Central Perk- δήλωσε ότι πρόκειται για έναν επιθετικό καρκίνο που έχει κάνει το κάτω μέρος του σώματός του να παραλύσει.

Η εξάπλωσή του ξεκίνησε κατά την περίοδο της έναρξης της πανδημίας του κορωνοϊού. «Παρέλειψα να κάνω ένα τεστ και αυτό είχε πολύ αρνητικές συνέπειες… Ο καρκίνος προχώρησε», τόνισε.

3
4

Ο γνωστός ηθοποιός υποβάλλεται τώρα σε χημειοθεραπείες, γεγονός που τον εμπόδισε από το να παρευρεθεί στο «Friends: The Reunion», που προβλήθηκε τον περασμένο μήνα στο ΗΒΟ. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να λείπει από την πολυαναμενόμενη επανασύνδεση και έτσι έκανε την εμφάνισή του μέσω της πλατφόρμας του Zoom.

«Ήταν γλυκόπικρη η αίσθηση. Ήταν δική μου απόφαση να μην συμμετάσχω σε αυτό με φυσική παρουσία, αλλά να κάνω εμφάνιση στο Zoom κυρίως γιατί δεν ήθελα να χαλάσω το κλίμα. Δεν ήθελα να είμαι ο “Ω, παρεμπιπτόντως ο Γκάνθερ έχει καρκίνο”», είπε.

222
55

Όπως τόνισε, η πορεία του καρκίνου εξελίχθηκε στην αρχή αρκετά ομαλά ζώντας μία πολύ φυσιολογική ζωή. Αφότου όμως έγινε η μετάσταση στα οστά η εξέλιξη της νόσου πήρε διαφορετική τρόπη.

«Πολλοί άντρες αν εντοπίσουν το πρόβλημα νωρίς θα μπορέσουν εύκολα να το διαχειριστούν», πρόσθεσε. «Δεν θέλω άλλοι άνθρωποι να περάσουν από αυτό που πέρασα εγώ, δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία».

Και συνέχισε: «Στόχος μου τον περασμένο χρόνο φτάσω τα 59α γενέθλιά μου. Ευτυχώς τα κατάφερα, στις 28 Μαΐου. Στόχος μου τώρα είναι να μιλήσω δημόσια για αυτό και να βοηθήσω, να σώσω τουλάχιστον μία ακόμη ζωή μέσα από το προσωπικό μου βίωμα».