Φοιτητές καταγγέλλουν «άθλιες συνθήκες» στα αστικά ΚΤΕΛ Ιωαννίνων -Λιποθυμία λόγω συνωστισμού
4 months, 1 day ago
6

Τις άθλιες συνθήκες των αστικών ΚΤΕΛ των Ιωαννίνων καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν ότι οι μετακινήσεις τους γίνονται με καθυστέρηση κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» μέσω στα λεωφορεία. Αποκορύφωμα της κατάστασης, όπως αναφέρουν, ήταν η λιποθυμία συμφοιτητή τους λόγω του συνωστισμού.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του epirusgate:

Τις τελευταίες εβδομάδες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετακινούνται με τα Αστικά ΚΤΕΛ υπό άθλιες συνθήκες! Καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τη μία ώρα, κανονικό στίβαγμα μέσα στα ….λεωφορεία και ελεγκτές να κόβουν πρόστιμα ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής ήταν η λιποθυμία συμφοιτητή μας λόγω συνωστισμού σε λεωφορείο! Δεν θα ανεχτούμε να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα! Ήδη με το συλλογικό μας αγώνα έχουμε καταφέρει να διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται με ευθύνη της Πρυτανείας, ενώ είναι αισθητή η μείωση των ελέγχων την τελευταία εβδομάδα μετά από επανειλημμένες κινητοποιήσεις μας. Δίνουμε όλοι το παρόν στην τριμερή συνάντηση που μετά από πίεση μας, ορίστηκε μεταξύ Πρυτανείας, Δήμου και Διοίκησης των ΚΤΕΛ στις 11.30 στο Δημαρχείο! 

Διεκδικούμε: 

  • Αύξηση των δρομολογίων, ιδιαίτερα από τις στάσεις των Σεισμόπληκτων. 
  • Δωρεάν μετακίνηση στις χρονικές ζώνες 8:30-9.30 π.μ. και 17:00-18:00 μ.μ. 
  • Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών που μένουν σε εστίες. 
  • Μείωση εισιτηρίου και μείωση της μηνιαίας κάρτας. 
  • Διαγραφή προστίμων
  • Διεύρυνση ωραρίων σε Κατσικά, Ελεούσα, Πέραμα και Ανατολή. Πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων, Γρηγόρης Μακρής Σύλλογος Μηχανικών Η/Υ, Γιώργος Δαούτης Σύλλογος Φυσικού, Μιχάλης Μουστόγιαννης Σύλλογος Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Έμμα Λιβέρη Σύλλογος ΒΕΤ, Κατερίνα Πάνου Σύλλογος Νηπιαγωγών