Φλώρινα: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 36 άτομα με «μαϊμού» τροχαία
1 year, 4 months ago
6

Τον 45χρονο Έλληνα «εισπράκτορα» μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν στην περιοχή της Φλώρινας, έβαλαν στο χέρι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι τον ταυτοποίησαν ως αυτόν που είχε παραλάβει χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ από μια 78χρονη, με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση!

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν και η μόνη που «τσίμπησε» το δόλωμα των ανύπαρκτων τροχαίων, με τα οποία ο 45χρονος και τουλάχιστον ένα ζευγάρι συνεργών του επιχείρησαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά από τα συνολικά 36 άτομα ηλικίας 27 ως 90 χρόνων, με τα οποία επικοινώνησαν τηλεφωνικά στο διάστημα από τις 20 ως τις 22 Οκτωβρίου λέγοντάς τους ότι τα παιδιά τους είχαν προκαλέσει ατύχημα και ότι θα μεσολαβούσαν για να μην αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες! Οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απάτη και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Σε βάρος του 45χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Φλώρινας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη όπου συνελήφθη και κατασχέθηκαν 1,3 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και το κινητό του. Ήδη κρατείται ώσπου να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ένας άνδρας και μια γυναίκα που τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα.