«Φως στο Τούνελ»: Κόντρα με την ιατροδικαστή που άλλαξε άποψη για τους θανάτους στην Πάτρα
1 year, 2 months ago
6

Παρέμβαση στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη έκανε η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας, Ουρανία Δημακοπούλου, με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η κυρία Δημακοπούλου αναφέρθηκε στη αλλαγή της επιστημονικής της άποψης σχετικά με το θάνατο των παιδιών, καθώς υποστήριξε ότι δεν είχαν λάβει γνώση των ιατροδικαστικών πορισμάτων και των περαιτέρω στοιχείων.

Κρίσιμες οι φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ.

«Επίσημα οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν είχαν βρεθεί σε κανένα site ολόκληρες και δεν είχαν αναλυθεί. Επιπλέον είναι γνωστό ότι αν μιλάμε για ανθρωποκτονία με ισχυρή πίεση και απόφραξη μιλάμε για κακώσεις» σημείωσε η κυρία Δημακοπούλου, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν είχε δει αρχικά τις φωτογραφίες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας, καθώς δεν είχαν διαρεύσει και κανείς δεν είχε πρόσβαση.

«Συνεπώς, όταν ένας ιατροδικαστής δει αυτές τις φωτογραφίες και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, σκοπεύει στα όρια του κίνδυνου και χωρίς βιβλιογραφία» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει τη γνώμη της, η οποία είναι συγκεκριμένη» υπογράμμισε η ιατροδικαστής, με την Αγγελική Νικολούλη να της απαντά ότι η ίδια ήταν εκείνη που είχε τοποθετηθεί διαφορετικά αρχικά, προτού εμπλακεί στην υπόθεση.

«Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε, σημειώνοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη της και όσα έχει να καταθέσει, θα ακουστούν στο δικαστήριο, στο οποίο προσκάλεσε όποιους θέλουν να ακούσουν την ιατροδικαστική της έκθεση.