Φωτιά στην Εύβοια – Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη viral φωτογραφία με το κοριτσάκι που κλαίει
2 years, 8 months ago
6

Δραματικές εικόνες από την πυρκαγιά στην Εύβοια κάνουν διαρκώς τον γύρο του κόσμου.

Όμως ορισμένες εξ αυτών καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, συμπυκνώνοντας στον υπέρτατο βαθμό το εύρος της καταστροφής.

Η εικόνα του ηλικιωμένου ζευγαριού στο ferry boat, μαζί με το σκυλάκι τους που κατάφεραν να σώσουν από τη φωτιά.

Η εικόνα της κυρίας Παναγιώτας, με την οδύνη χαραγμένη στην έκφραση του προσώπου της, μπροστά στο σπίτι της, με φόντο έναν κόκκινο ουρανό.

Και φυσικά, η εικόνα της μικρής Βαλεντίνας, από την κάμερα του Γιώργου Μουτάφη, που κοιτάζει κλαμένη τον τόπο της να καίγεται.


Ηλικιωμένοι και παιδιά είναι ίσως και τα μεγαλύτερα θύματα της τραγωδίας: Για τους πρώτους, η επανεκκίνηση είναι έννοια αδιανόητη. Πώς να αρχίσεις τη ζωή σου από την αρχή σε ηλικία 70, 80 ή και 90 χρονών;

Και για πολλά από τα παιδιά της Εύβοιας, που θα συνέχιζαν το έργο των γονιών τους, το μέλλον τους στον τόπο τους μοιάζει να διαγράφηκε σε μια στιγμή.

Πίσω από αυτές τις διαπιστώσεις κρύβονται αμέτρητες μοναδικές ιστορίες.

Ο Γιώργος Μουτάφης διηγήθηκε μέσω Facebook εκείνη που κρύβεται πίσω από την εμβληματική του φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει.

»H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!»

in.gr