Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινεί η φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπληκτων πάνω στο ferry boat
2 years, 7 months ago
6

Χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πριν αυτό κινδυνεύσει να τυλιχθεί στις πύρινες φλόγες. 89 ετών εκείνος και 87 εκείνη, δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους τίποτα, πέρα από τη σκυλίτσα τους τη Μπέλα. Η φωτιά που καίει εδώ και επτά μέρες την Εύβοια, θα μπορούσε να φτάσει από λεπτό σε λεπτό στην αυλή του σπιτιού τους.

Τα μάζεψαν άρον-άρον και κατευθύνθηκαν στο Πευκί, εκεί που βρισκόταν το ferry boat και γέμιζε με κόσμο σε περίπτωση που δινόταν η εντολή εκκένωσης. Η φωτογραφία που τράβηξε με το φακό του ο Κώστας Τσιρώνης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτυπώνει όλο το δράμα που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Τον πόνο της εγκατάλειψης του σπιτιού, της περιουσίας και των κόπων τόσων χρόνων.

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021», η περιγραφή της φωτογραφίας που συνοψίζει σε μια πρόταση το δράμα των τελευταίων ημερών.

24561737