Φωτιά στην Κορινθία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων
2 years, 10 months ago
6

Στο Αλεποχώρι, όπου κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε εκκένωση των σπιτιών τους λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου από εχτές το βράδυ, βρέθηκε η κάμερα του Mega.

«Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας. Τα αφήσαμε όλα όπως ήταν, πήραμε το αυτοκίνητό μας και φύγαμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα, όταν σβηστεί η φωτιά θα επιστρέψουμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο Mega.

«Είμαι stand by από τις δέκα εχτές το βράδυ. Το πρωί κατά τις 3-4 τα ξημερώματα κόρναραν τα περιπολικά έξω από το σπίτι. Άκουσα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα. Η φωτιά μπήκε στα Γεράνια Όρη, έφτασε στη Μαυρολίμνη, και μετά φύγαμε από το σπίτι. Είμαστε από τις 4.30 το πρωί στην παραλία. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 600 μέτρα από το σπίτι μου. Τώρα η φωτιά είναι στον οικισμό Παρασκευά και κατεβαίνει προς τα Μέγαρα. Ακούμε ότι έχουν καεί σπίτια στη Μαυρολίμνη. Όταν σηκώθηκα ειδοποίησα όλη τη γειτονιά, τους χτύπησα κουδούνια να ξυπνήσουν να κατέβουμε όλοι στην παραλία», περιέγραψε άλλος κάτοικος.

Η φωτιά αυτή την ώρα κατηφορίζει προς το Χάνι, όπου υπάρχουν αμπέλια και ελαιώνες, με τους ανέμους στην περιοχή να παραμένουν ισχυροί.

in.gr