Φωτιές – Έρχονται πλημμύρες – «Αυξημένος κατά επτά φορές ο κίνδυνος»
2 years, 8 months ago
6

Για την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών που κατέκαψαν μεγάλο μέρος της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμύρες.

Όπως ανέφερε «τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι νομοτέλεια να εκτυλίσσονται αμέσως μετά τις πυρκαγιές», ενώ διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος πλημμύρας αυξάνεται κατά επτά φορές μετά από πυρκαγιά. «Να είμαστε προετοιμασμένοι».

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει ήδη στάχτη και οι συνέπειες, όπως είπε ο κ. Λέκκας στον ΣΚΑΙ, θα είναι έντονες: «Οι πυρκαγιές αφήνουν ένα βαρύ κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στον αέρα, στην ατμόσφαιρα, και τη βιόσφαιρα».

Σημειώνεται πως έως το μεσημέρι της Κυριακής 8/8 είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων τουλάχιστον στα 650.000 στρέμματα.

Στο ίδιο πνεύμα, μιλώντας στο MEGA, κ. Λέκκας διαμήνυσε πως «θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και τη μόλυνση των εδαφών».

«Το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουμε και άλλες απειλές, οι οποίες συνοδεύουν τα πλημμυρικά φαινόμενα» προειδοποίησε ο ίδιος.

Δείτε όσα είπε