Φωτιές στην Ελλάδα – Δεύτερο Beriev από τη Ρωσία ζήτησε ο Δένδιας
1 month, 11 days ago
6

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σε σχέση με τις φωτιές στην Ελλάδα. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών με τον Ρώσο ομόλογό του ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να σταλεί ένα ακόμα Beriev BE-200 για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η ενημέρωση από τον Νίκο Δένδια

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου S.Lavrov νωρίτερα σήμερα. Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας».

 

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι της Εύβοιας τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media ζητούν να ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις στην περιοχή.

 

in.gr