Φωτογραφίες: Σε παραλίες και πάρκα για μια ανάσα οι πολίτες
2 years, 11 months ago
6

Ο καιρός το επιτρέπει, η ψυχολογία των πολιτών το επιβάλλει. Πρώτη μέρα που επιτρέπονται ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι Αθηναίοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την άνοδο της θερμοκρασίας για μία παραθαλάσσια βόλτα, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύτηκε και από μια βουτιά.

Η μαρίνα του Φλοίσβου γέμισε από κόσμο που έκανε βόλτα, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θέλησαν να πάρουν μια «ανάσα» από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Δείτε φωτογραφίες: 

5274718
5274729

 

IMG_3867
IMG_3868
IMG_3869
IMG_3871
IMG_3872

 

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις, σημαίνει πρακτικά ότι πλέον, μπορούμε να μετακινηθούμε εκτός του δήμου διαμονής μας για σωματική άσκηση με αυτοκίνητο, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033. Ενω, λοιπόν, μέχρι σήμερα αν κάποιος έμενε, για παράδειγμα, στο Μαρούσι, μπορούσε να μετακινηθεί με το αμάξι του εκτός του δήμου του μόνο για 2 χιλιόμετρα, πλέον με τον κωδικό 6 μπορεί να μετακινηθεί εντός Περιφέρειας Αττικής όπου θέλει, ώστε να ασκηθεί.

5274717

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει πλέον μία πληθώρα επιλογών για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.

Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.

Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).

Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για επίσκεψη σε κατάστημα λιανικής στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.

Τα καταστήματα που ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα είναι τα εξής:

Τα συνοικιακά καταστήματα
τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής καταστήματα:

shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
outlets
εμπορικά κέντρα
εκπτωτικά χωριά

Για τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνει επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

protothema.gr