Φρίκη στον Αλιάκμονα με το νεκρό βρέφος: Ραγίζει καρδιές ο παππούς – Την Τετάρτη η απολογία της 29χρονης
1 year, 3 months ago
6

Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα. Την Τετάρτη απολογείται η 29χρονη. Συγκλονίζουν τα λόγια του παππού της.

Σε βάρος της 29χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι τότε κρατείται στο ΑΤ Βέροιας.

Όπως είπε ο παππούς της στον ΑΝΤ1, «έπαιρνε την αγωγή της. Όταν γέννησε, δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Δεν ξαναπήγαμε σε κλινική, δεν πήγαμε πουθενά. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί πολλές φορές, σχεδόν 14 χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα. Όταν έπαιρνε την αγωγή ήταν πάρα πολύ καλά. Όταν δεν την έπαιρνε, την έπιανε ξανά, παίρναμε ξανά εισαγγελική εντολή και ξανά μέσα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «μας είχαν πει οι ειδικοί ότι θα έρχονται κάθε μήνα και εδώ και ούτε καν πάτησαν».

Στο σημείο αυτό ο παππούς ξέσπασε σε κλάματα για την αδικοχαμένη εγγονή του και σε έντονη συναισθηματική φόρτιση φώναξε: «άσε με να πάω να ανάψω το κερί του μωρού… Το κερί».

Ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” δήλωσε πως “η εντολέας του δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από τη δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο”. Διέψευσε ότι μετά την πράξη της πήγε σε ρεβεγιόν, λέγοντας ότι πήγε και απομονώθηκε χωρίς να βλέπει κανέναν”.

Παράλληλα σημείωσε πώς “πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του καταλογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες” και συμπλήρωσε πώς σήμερα είναι που θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην δικογραφία και θα ερευνήσουμε το αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε – δώσε με ψυχιατρικές κλινικές”.

“Είμαστε συντετριμμένοι. Υπήρχε μία ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη  το σπίτι με τον παππού και τη μητέρα της. Είναι αλήθεια πώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την ιατρική παρακολούθηση ήταν όλα καλά., Την επισκεπτόνταν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η μητέρα της πήγαινε το μωρό κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. Το παιδί επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του”, ανέφερε στην εκπμπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού Ημαθίας Γιάννης Κεϊσίδης.

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή 

Η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας, το προηγούμενο διάστημα παρουσιάζεται να είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

«Πήγα το μωρό στην προβλήτα του φράγματος του Αλιάκμονα για να παίξει. Κάποια στιγμή γλίστρησε μόνο του και έπεσε στο νερό. Εγώ δεν ήξερα κολύμπι και δεν βούτηξα. Το άφησα εκεί και έφυγα. Οι δικοί μου δεν ήθελαν το μωρό επειδή ήταν εκτός γάμου. Δεν το αγαπούσε κανείς», φέρεται να είπε η 29χρονη στις Αρχές, όταν παρουσιάστηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα μάλιστα με το Star, η 29χρονη είπε ότι δεν το αγαπούσε κανείς αυτό το παιδί και ότι θα ήταν καλύτερα εκεί που το άφησε και έφυγε.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», ανέφερε επίσης η 29χρονη, η οποία συνεχώς έπεφτε σε αντιφάσεις για το πώς το μωρό της κατέληξε στο ποτάμι.

«Η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και η εντολέας μου την αρνείται. Στις 31 του μήνα έκαναν την τελευταία τους βόλτα στη Βέροια, αρνείται όμως την ανθρωποκτονία», δήλωσε ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης.

Με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα η 29χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, η νεαρή γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έχοντας νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρείο. Μάλιστα, της είχε χορηγηθεί και φαρμακευτική αγωγή, όμως είναι άγνωστο αν τη λάμβανε κανονικά.

Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία όπου ζούσε, μεγαλώνοντας το παιδί με τη βοήθεια του παππού και της μητέρας της, λένε πως δεν είχαν δει κάτι ανησυχητικό στη συμπεριφορά της. Μιλούν, ωστόσο, για βελτίωση της κατάστασής της το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με τοπικές ιστοσελίδες, η ίδια ήταν ενεργή στα social media, ενώ συνήθιζε να ανεβάζει «προκλητικές» φωτογραφίες.

Ξεσπά ο πατέρας: «Ήταν ένα αγγελούδι»

«Ήταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο… Ποιανού η καρδιά δεν πονάει.. Εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς… Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι’ αυτό το παιδί», δήλωσε συγκλονισμένος στο Star ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι από τη μέρα που το παιδί γεννήθηκε εκείνος προσπαθούσε να το αναγνωρίσει, ενώ σύμφωνα με όσα είπε, είχε κάνει ακόμα και τεστ DNA:

«Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δεν συνεννούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω» ανέφερε.

Με δαγκωματιές το 11 μηνών βρέφος  – Πνιγμό έδειξε η νεκροψία

Ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της και επέστρεψε την επόμενη ημέρα χωρίς το βρέφος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αποτρόπαιη πράξη της, πήγε στην Αλεξάνδρεια και διέμεινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο. Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Οι γονείς τότε πήγαν και κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τον πατέρα του μωρού, με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη, να κατάλαβε τι έχει συμβεί και να την κατήγγειλε.

Πώς κατάλαβαν την ενοχή της οι αστυνομικοί

Πληροφορίες του inveria.gr αναφέρουν πως η 29χρονη μητέρα «προδώθηκε» κατά την ανάκρισή της από τους αστυνομικούς, αφού σε ερώτηση για το πού βρίσκεται το βρέφος, στην αρχή δήλωνε διαφορετικά σημεία, πάντα ποτάμια και λίμνες.

Η 29χρονη μητέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έφυγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το βρέφος από το σπίτι της στον Σταυρό του δήμου Αλεξάνδρειας, όπου διέμενε με τη μητέρα, τον παππού και τον αδελφό της. Ο πατέρας του μωρού, με τον οποίο η 29χρονη δεν ήταν παντρεμένη, διαμένει σε άλλο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.

Η 29χρονη επέστρεψε στο σπίτι της στον Σταυρό την Πρωτοχρονιά, χωρίς το μωρό, προκαλώντας τις ερωτήσεις της οικογένειάς της, που προσπαθούσαν να καταλάβουν πού το είχε αφήσει. Ο παππούς απευθύνθηκε αρχικά στην Ασφάλεια Αλεξάνδρειας για να δηλώσει την εξαφάνιση του βρέφους και τότε άρχισε μια συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Η μητέρα, αρχικά υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι είχε αφήσει το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βέροια, αλλά έπειτα από έρευνα στο σημείο δεν εντοπίστηκε κάτι. Στη συνέχεια η μητέρα αναίρεσε τους ισχυρισμούς της, λέγοντας, πως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, πέταξε το μωρό στο Φράγμα του Αλιάκμονα.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε το βρέφος

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συμβάν ενημερώθηκε και το προσωπικό της ΕΜΑΚ, ωστόσο το βρέφος εντόπισαν αστυνομικοί περίπου στις 2 τα ξημερώματα στις όχθες του ποταμού, να επιπλέει στο νερό, χωρίς να χρειαστεί να συνδράμουν οι πυροσβέστες για να ανασυρθεί.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Δεκεμβρίου και η ιστοσελίδα laikoyra.gr δημοσίευσε φωτογραφία από το σημείο στο οποίο έριξε η 29χρονη το παιδί της.