Φρίκη στον Κολωνό: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον 53χρονο – Πού στρέφουν τις έρευνες οι Αρχές
1 year, 6 months ago
6

Το ενδεχόμενο οργανωμένου κυκλώματος ερευνούν πλέον πολύ σοβαρά οι Αρχές, καθώς διαπιστώνεται ότι ορισμένοι από τους «πελάτες» χρησιμοποιούσαν κινητά φαντάσματα για τις επικοινωνίες τους, τα λεγόμενα πακιστανικά.

Παράλληλα οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση 4-5 ατόμων που είτε εμφανίστηκαν ως «πελάτες» για τη 12χρονη, είτε φέρεται να βοηθούσαν τον 53χρονο στα νοσηρά του σχέδια.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος είχε φτιάξει προφίλ του παιδιού με φωτογραφίες σε άσμενες πόζες και βαμμένο σαν μεγάλη γυναίκα σε όλες τις σελίδες των social media τις οποίες διαχειριζόταν ο ίδιος και μάλιστα εν αγνοία της 12χρονης.

Εκτός αυτού εντοπίστηκε και το προφίλ που είχε δημιουργήσει ο ίδιος σε chat γνωριμιών με τίτλους και επωνυμίες που δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν.

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία σε βάρος όχι μόνο του 53χρονου και του 42χρονου που συνελήφθη μαζί του αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι. Ο 53χρονος απολογείται την Τετάρτη.

Ο 53χρονος ήταν ένας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας κι όλοι όσοι τον γνώριζαν δηλώνουν έκπληκτοι από όσα αποκαλύφθηκαν. Πήγαινε συχνά στην εκκλησία κι έψελνε, βοηθούσε στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων κι έδινε χρήματα σε κατοίκους της γειτονιάς που είχαν ανάγκη. Οι γείτονες, μάλιστα, δήλωσαν πως πολλές φορές τους έδινε αναψυκτικά ή προϊόντα από το μαγαζί του χωρίς να τους παίρνει χρήματα

Mάλιστα, ο 53χρονος ήθελε να έχει σχέσεις με τραγουδιστές και  ηθοποιούς, του άρεσε να διοργανώνει γεύματα αλληλεγγύης και να ενισχύει το «Σπίτι του Ηθοποιού». Υπάρχουν φωτογραφίες όπου ποζάρει δίπλα στην Άννα Φόνσου, τον Κώστα Πρέκα, την Κάρμεν Ρουγγέρη αλλά και άλλους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου.

«Μου ζήτησε να βγάλουμε μια φωτογραφία κι αυτό ήταν όλο. Μετά μου έστειλε ένα αίτημα φιλίας και το αποδέχθηκα γιατί είχα μάθει από την Άννα Φόνσου ότι βοηθούσε πολύ στο Σπίτι του Ηθοποιού», είπε η κ. Ρουγγέρη.

 

 

Έρχονται διώξεις σε όσους εμπλέκονται

Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης που κακοποιήθηκε από τον 53χρονο, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Το παιδί ήταν φοβισμένο, βρήκαν μηνύματα από το κινητό του κι ενημέρωσαν τη μητέρα», απάντησε η νομικός σε ερώτηση για το πώς κατάλαβε η οικογένεια την κακοποίηση του παιδιού και συνέχισε λέγοντας ότι, «την επομένη πήρε η μητέρα το παιδί και έκανε την καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ».

Αντιμέτωποι με αδικήματα για σεξουαλική βία σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον καταστηματάρχη στα Σεπόλια, θα είναι όσοι εντοπιστούν από τις Αρχές ότι εμπλέκονται στην εκπόρνευση του παιδιού.

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλο υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.

Η έρευνα των Αρχών προς αυτή την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, σχετικά με την κομματική ταυτότητα του 53χρονου συλληφθέντα και τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του απο την Αστυνομία.

Πώς «ψάρευε» εν δυνάμει «πελάτες» με ψεύτικα προφίλ

Σύμφωνα με το Mega, ο 53χρονος, εκτός από το γεγονός ότι φέρεται να κακοποιούσε την 12χρονη, χρησιμοποιούσε και το κινητό του για να δημοσιεύει βίντεο σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, στην οποία υπάρχει και η δυνατότητα διαλόγου μεταξύ των μελών της.

Μέσα από δεκάδες ψεύτικα προφίλ στα social media ψάρευε παιδόφιλους ηλικίας από 30 έως 50 ετών.

Οι φρικτές πράξεις γίνονταν μέσα σε αυτοκίνητα κοντά στον σταθμό του μετρό Σεπόλια. Για κάθε ραντεβού ο 53χρονος λάμβανε από 50 έως 70 ευρώ, με κάποιους μάλιστα να φεύγουν από το σημείο όταν αντιλαμβάνονταν την ηλικία της μικρής, καθώς ο ίδιος φέρεται να έλεγε πως το κορίτσι ήταν περίπου 16-17 ετών.

«Είχε δεχθεί 213 κλήσεις από παιδεραστές»

Από την έρευνα της Αστυνομίας στο κινητό του 53χρονου φαίνεται πως προκύπτει ότι τουλάχιστον 213 παιδόφιλοι ήθελαν να συνευρεθούν με την 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονες έβλεπαν το παιδί να μπαινοβγαίνει στο μίνι μάρκετ, να κουβαλάει παραγγελίες, να περιφέρεται ακατάλληλες ώρες, αλλά κανείς δεν είχε σκεφτεί κάτι γιατί στο παρελθόν και η μητέρα του κοριτσιού δούλευε περιστασιακά στο μίνι μάρκετ.

Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν οι παιδόφιλοι

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Mega η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου, υπάρχει συγκεκριμένη εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσαν όσοι φέρονται να εμπλέκονται στην σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

Όπως είπε η κ. Ιωάννου, η εφαρμογή με την «οποία γινόταν όλο το δούναι και λαβείν ήταν το blindchat. Τι είναι αυτό; Είναι μία πλατφόρμα ανώνυμη στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα».

Όλα τα στοιχεία, δείχνουν επομένως ότι τίποτα δεν γινόταν τυχαία και αντιθέτως, οι άνθρωποι πίσω από τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης, ήταν οργανωμένοι.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί μπορούν να δώσουν στοιχεία και σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και θα αποκαλυφθούν όλες οι «διαδρομές» που υπήρξαν μέσα από τους υπολογιστές και τις συσκευές του φερόμενου ως δράστη.

Σοκ με το ποιοι εμπλέκονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αυτή θα απασχολήσει τις Αρχές για καιρό, ενώ θα σοκάρουν και τα ονόματα που εμπλέκονται. «Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν ολοένα και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται», ανέφερε ακόμα η Κέλλυ Ιωάννου, κάνοντας λόγο για μεγάλο κύκλωμα πίσω από τον 53χρονο.

«Με απειλούσε με όπλο, με ανάγκασε να βρεθώ με 10 άνδρες» 

«Απ’ ότι μπορώ να θυμηθώ οι άνδρες που συνάντησα ήταν περίπου 10. Τα ραντεβού τα κανόνιζε ο… Με πήγαιναν σε δωμάτια και στα αυτοκίνητά τους. Δεν ξέρω πού ακριβώς βρισκόμασταν», φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στις Αρχές, σύμφωνα με το Mega.

«Αμέσως μόλις το αντιλήφθηκαν πήραν το παιδί, πήγαν στη ΓΑΔΑ και έκαναν καταγγελία. Θεωρώ έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την Αστυνομία. Έχουν δέσει πολύ καλά την υπόθεση, ασχολούνται μαζί της περίπου ένα μήνα και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που είχε ησυχάσει ο δράστης και θεωρούσε ότι δεν θα αποκαλυφθεί», είπε η δικηγόρος της οικογένειας.

Η αποκάλυψη της φρίκης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εφιάλτης της 12χρονης αποκαλύφθηκε, όταν βρέθηκε σε φιλικό σπίτι και ασχολούνταν συνέχεια με το κινητό της, όπου διαπιστώθηκαν κάποια ύποπτα μηνύματα. Στη συνέχεια ενημέρωσε την μητέρα της και έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία. Η ανήλικη δούλευε περιστασιακά στο κατάστημα, καθώς η μητέρα της έχει συνολικά 8 παιδιά και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

«Η γυναίκα του μου είπε να μην πω τίποτα για να μην καταστραφεί η οικογένεια»

Στο μεταξύ, η μητέρα της ανήλικης μίλησε για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εξήγησε πώς αντιλήφθηκε τον εφιάλτη που περνούσε το παιδί της, αλλά και την αντίδραση της συζύγου του 53χρονου κατηγορούμενου.

Η γυναίκα που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που έχει συμβεί στο κοριτσάκι της, μίλησε στον Alpha. Όπως είπε, ήθελε να απαντήσει στους «ψιθύρους» και τους ισχυρισμούς ορισμένων ότι όλα αυτά γίνονται γιατί θέλει να αποζημιωθεί οικονομικά.

«Έχω πάει όλα τα στοιχεία στην αστυνομία, δεν τα λέω μόνη μου. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά, ούτε θέλω κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος. Να πληρώσει για αυτά που έχει κάνει και ως εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της 12χρονης αποκάλυψε και τον διάλογο που είχε με τη σύζυγό του 53χρονου κατηγορούμενου.

Όπως είπε, όταν επικοινώνησε με τη σύζυγο του 53χρονου και της είπε τι έχει συμβεί, εκείνη προσπάθησε να την πείσει να μην καταγγείλει το περιστατικό και να τα βρουν μεταξύ τους οι δύο οικογένειες.

«Με πήρε τηλέφωνο και της το είπα. Ξέρετε τι μου είπε; “Αχ τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα, μην καταστραφούν οι οικογένειές μας”. Και μου έλεγε “Σε παρακαλώ, μην πας να το καταγγείλεις και ό,τι θες θα κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου, και θα σε βοηθήσω οικονομικά”. Της λέω “Είσαι σοβαρή; Θα έπρεπε η ίδια να πας να το καταγγείλεις από τη στιγμή που στο είπα, όχι να μου λες αυτά τα πράγματα», υποστήριξε η μητέρα.