Γ.Βαρουφάκης: «Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν μπράβοι – Το παρακράτος προσπαθεί να μας διχάσει για να ξεχαστούν τα Τέμπη» Ο Γ.Γ. του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει προβοκατόρικη επίθεση με σκοπό την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας
1 year, 1 month ago
6

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλει ότι επρόκειτο για μπράβους και όχι αναρχικούς που σκοπό είχαν να διχάσουν την κοινή γνώμη ώστε να αποπροσανατολιστεί από το έγκλημα των Τεμπών.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 που ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια, με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού όπου διεκομίσθη μετά το περιστατικό.

Παράλληλα δηλώνει ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν αναρχικοί ή μέλη κάποιου κινήματος. «Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει».

Η αλήθεια είναι ότι η επίθεση που έγινε εναντίον του δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή που είναι «φιλική» μαζί του και κατηγορήθηκε για κάτι το οποίο δεν έπραξε ποτέ: Δεν υπέγραψε κανένα μνημόνιο και αυτό είναι γνωστό παντού (ασχέτως αν είναι αρεστός πολιτικά ή όχι) και μάλιστα του είχε στοιχίσει αυτό την θέση του υπουργού Οικονομικώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Όλως τυχαίως η επίθεση αυτή έγινε ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» κατά της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών κα για έναν λόγο που σίγουρα αυτή την στιγμή δεν αποτελεί την κορυφή της πολιτικής πραγματικότητας.

Δείτε τις αναρτήσεις του:

‘Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους» γράφει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!»

 

 pronews.gr