Γαβρόγλου για «κουδούνι» στις 9: Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν
2 months, 2 days ago
6

Στο θέμα της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία στις εννέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

«Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε. Οι μελέτες λένε ότι τα παιδιά αποδώσουν με καλύτερο τρόπο στις εννέα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν θα έχει επίπτωση ούτε στο Λύκειο ούτε στο Γυμνάσιο».

«Στα Δημοτικά θα το δούμε τι θα ισχύσει», ανέφερε. «Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν. Το θέμα είναι πώς είναι πιο αποδοτικό, θα δούμε τι είναι καλύτερο και τι όχι», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «ερχόμαστε στην κοινωνία με μια πρόταση. Θα το συζητήσουμε. Λέμε καταρχήν ότι οι επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν την ορθότητα του πράγματος, αλλά θα το δούμε».

Αναφερόμενος στο θέμα των Λατινικών, είπε ότι «τα Λατινικά αν πούμε ότι χρειάζονται κάπου είναι σε ένα – δυο τμήματα και μόνο. Η κοινωνιολογία είναι ένα πράγμα που ενδιαφέρει τους νέους και πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους μας. Εμείς λέμε ένα σύστημα που απευθύνεται στους νέους».

Ο Κώστας Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν καθηγητές κοινωνιολογίας. «Θα προσλάβουμε και όσους χρειάζονται ακόμα», όπως είπε, αλλά τόνισε ότι δεν απολύεται κανένας, δεν χάνει την δουλειά του κανένας».

Σύμφωνα με τον υπουργό «το 2020 θα έχουμε ένα νέο πανεπιστήμιο».

«Έχουμε ένα σχέδιο, το Σεπτέμβριο του 2020, τα παιδιά θα αντικρίσουν ένα νέο πανεπιστήμιο. Θα λειτουργούν τμήματα με πλήρη το διαδικαστικό προσωπικό και την υποδομή. Δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις σημερινές δυνατότητες που έχουμε. Προστίθενται δυνατότητες, όπως να μπορούν να μπουν οι μαθητές σε πολλά τμήματα μέσω του απολυτηρίου τους».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του bullying στα σχολεία, λέγοντας, ότι «πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά το θέμα του bullying. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, πρέπει να ζητήσουμε από τα παιδιά να μιλήσουν».