Γεωργιάδης: Η Μενδώνη δεν έπρεπε να πει ότι εξαπατήθηκε – Πώς σχολίασε την επιλογή Λιγνάδη
3 years, 1 month ago
6

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη  λέγοντας πως έχει ξεπεράσει και τον χειρότερό του εαυτό.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3, «είναι κρίμα συνετοί άνθρωποι να πέφτουν θύματα οργανωμένης εκστρατείας λάσπης και προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης και κατά της υπουργού Πολιτισμού». Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «λανθασμένη» την συνέντευξη τύπου της Λίνας Μενδώνη και πως αυτή στάθηκε αφορμή για τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, δεν έπρεπε να πει ούτε ότι εξαπατήθηκε ούτε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, καθώς αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι η υπουργός Πολιτισμού ευρισκόμενη σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπε μία κουβέντα παραπάνω υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν πρέπει να φεύγει ένας υπουργός που θα πει μια κουβέντα παραπάνω, ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε φύγει, είναι ο ίδιος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δηλώνοντας ότι την στιγμή που έγινε, θεωρείτο από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και ότι τότε δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα, ενώ σημείωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια είχε τοποθετήσει με απευθείας ανάθεση καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η υπουργός Πολιτισμού δεν μπορούσε να χειραγωγηθεί

και είχε το σθένος να πάρει δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις.«Αυτό προκάλεσε μίσος στο κατεστημένο που νόμιζε πως μέσα από τα αρχαία θα μπορούσε να πολεμήσει τον καπιταλισμό», κατέληξε.