Γερμανία: Το Ντίσελντορφ υψώνει τη γαλανόλευκη στα 240 μέτρα
3 years, 26 days ago
6

Με τη γαλανόλευκη και τα ελληνικά χρώματα θα ντυθεί ο Πύργος του Ρήνου στο Ντίσελντορφ την 25η Μαρτίου, ένα εκ των πιο εμβληματικών κτιρίων της γερμανικής πόλης, τιμώντας την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Το ψηλότερο σημείο της πόλης θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα με έγκριση του νέου δημάρχου του Ντίσελντορφ κ. Στέφαν Κέλερ σε συνεργασία και με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην πόλη Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Για τουλάχιστον 3 ώρες θα πραγματοποιηθεί ένα lazer show το οποίο θα αποτυπώνει τα «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά μαζί με μια σειρά από φωτορρυθμικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα απεικονίζουν όλα τα σύμβολα της επανάστασης.

Ορατά από όλα τα σημεία του Ντίσελντορφ θα είναι μεταξύ άλλων όλες οι ελληνικές σημαίες και η σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας. «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντίσελντορφ.

Ντίσελντορφ γαλανόλευκη σημαία Ελλάδα
Το Ντίσελντορφ ετοιμάζεται για τα γαλανόλευκα | By Lanski

Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας.

Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί» δήλωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Ενδεικτικό είναι ότι από τους περίπου 700.000 Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, οι 200.000 κατοικούν στο κρατίδιο της Ρηνανίας -Βεστφαλίας.

Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) όπου θα υψωθεί η γαλανόλευκη έχει ύψος 240,5 μ. και είναι το ψηλότερο κτίριο του Ντίσελντορφ. Αποτελεί σημείο κατατεθέν της πόλης.

Πύργος του Rhein Ντίσελντορφ
Πύργος του Rhein Ντίσελντορφ | Lux-D