Γιάννης Φλωρινιώτης: Συντετριμμένη η κόρη του, Άννα, στην κηδεία του – «Είμαι περήφανη για σένα πατέρα»
5 months, 20 days ago
6

Συγγενείς, φίλοι, πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο και συνεργάτες του Γιάννη Φλωρινιώτη, βρέθηκαν στο Γ’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον τραγουδιστή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και η σύζυγος του που όπως είπαν, ήταν απροετοίμαστοι καθώς πίστευαν πως ο άνθρωπός τους θα ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας που είχε.

Μεταξύ άλλων, το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Φλωρινιώτη, είπαν η Έφη Θώδη, η Μαρία Αλεξάνδρου, ο σκηνοθέτης, Όμηρος Ευστρατιάδης, η Κατερίνα Στανίση και ο Τάσος Μπουγάς.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε με δάκρυα στα μάτια, η κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή, Άννα Φλωρινιώτη.

«Είμαι περήφανη για σένα πατέρα. Είσαι ο μοναδικός άντρας της ζωής μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο, είμαι πολύ συγκινημένη για την αγάπη που δείξατε στον πατέρα μου. Ξέρω ότι μας βλέπει αυτή τη στιγμή και επιτέλους νιώθει ότι εκτιμάνε την καλοσύνη του, την αγάπη του και το ταλέντο του. Είναι ένας και μοναδικός ο Γιάννης Φλωρινιώτης» είπε.

Δηλώσεις έκανε και η σύζυγος του Γιάννη Φλωρινιώτη, εξερχόμενη της εκκλησίας.

«Τι θέλετε να σας πω; Είναι πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν το περιμέναμε να συμβεί. Συνέβη όμως, ήμασταν απροετοίμαστοι γι’ αυτό, αλλά ο Θεός έτσι ήθελε» είπε η Μάχη Φλωρινιώτη.

 

Ο Τάσος Μπουγάς, ο οποίος βρέθηκε κι εκείνος στην κηδεία του κι είχε συνεργαστεί με τον καλλιτέχνη, δήλωσε για αυτόν: «Όλα αυτά τα χρόνια τον ήξερα και μέχρι τώρα, υπήρξε ένα πολύ καλό παιδί. Παιδί ήταν ο Γιάννης. Άσχετα από τα χρόνια που κουβαλούσε. Έχω συνεργαστεί κι έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, τις καλύτερες βραδιές. Από Γερμανία, από εξωτερικό. Πάντα καλές αναμνήσεις, κάτι ξεχωριστό δεν υπάρχει. Πάντα βοηθούσε και ειδικά, τους καλλιτέχνες».

Με τη σειρά της, η Έφη Θώδη δήλωσε για τον Γιάννη Φλωρινιώτη: «Σήμερα ήρθαμε με πολλή λύπη, στενοχώρια και συγκίνηση να αποχαιρετήσουμε τον καλό μας φίλο, τον Γιάννη τον Φλωρινιώτη. Ο Γιάννης ήταν ένας καλόψυχος άνθρωπος και πολύ ευγενικός. Δεν ανταλλάξαμε ποτέ κακή κουβέντα τόσα χρόνια ή πηγαίναμε στα πανηγύρια μαζί και σε κέντρα έχουμε δουλέψει μαζί και στη Θεσσαλονίκη. Και παντού ήμασταν. Και πέρναγα τέλεια, τέλεια με τον Γιάννη. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ήταν όλο χαρά».

Με τη σειρά του, σε δηλώσεις προχώρησε και ο Νίκος Κοκλώνης.

«Όταν δεν είχε κάποιος γειτονιά, του έδινε φαγητό, του άνοιγε το σπίτι του. Η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη, που θεωρώ ότι η Ελλάδα ήταν μικρή για τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Τον γνώρισα όταν ήμουν 9 χρονών, μέναμε στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν ο σταρ όχι μόνο της γειτονιάς αλλά και της καρδιάς μας» είπε.