Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αρνητής δικηγόρος που συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων
21 days ago
6

Ελεγχόμενος ποινικά για δύο αδικήματα ,της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα), σε είναι από τις εισαγγελικές αρχές δικηγόρος ο οποίος δηλώνει αρνητής του κοροναϊού και των εμβολίων.

Στην εισαγγελία διαβιβάστηκε από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κοροναϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

  • Διαβάστε επίσης: Νίκος Αντωνιάδης – Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και χθες το βράδυ οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία μελετά τα στοιχεία της δικογραφίας για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι δικηγόρος σε περίπτωση που του ασκηθεί ποινική δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

 

in.gr