Γιώργος Πατούλης – «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν»
2 years, 8 months ago
6

Δραματικές είναι οι στιγμές για την Αττική. Η πύρινη λαίλαπα είναι ασταμάτητη για τέταρτη μέρα καστρέφοντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα της. Τα μέτωπα που απασχολούν αυτή τη στιγμή είναι η Βαρυμπόμπη, οι Αφίδνες, ο Άγιος Στέφανος και η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Η Πυροσβεστική καταβάλλει υπάνθρωπες προσπάθειες για να τα περιορίσει ωστόσο η μάχη είναι άνιση δεδομένου ότι έχει πέσει η νύχτα και δεν είναι διαθέσιμα τα εναέρια μέσα.

Μιλώντας στο MEGA ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για εμπρισμό και παρακάλεσε τους κατοίκους να ακολουθούν να τις οδηγίες των Αρχών.

«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι στη Βαρυμπόμπη. Με μηχανήματα ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην φτάσει η φωτιά τους Θρακομακεδόνες. Επίσης, υπάρχει εξέλιξη στη φωτιά της Μαλακάσας.  Γίνεται προσπάθεια να μην περάσει την Εθνική Οδό, δηλαδή από την μεριά του Ωροπού. Το θερμικό φορτίο ε’ίναι πολύ μεγάλο», σημείωσε και ζήτησε απότους πολίτες να ακολουθοπύν τις οδηγίες των Αρχών. «Αν υπάρξει εκκένωση των περιοχών θα γίνει από το 112», τόνισε.

Στη συνέχεια μίλησε ξεκάθαρα για εμπρισμό: «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν. Ειδικότερα στο Σούνιο και την Πετρούπολη. Υπήρξαν και καταγγελίες για διάφορες άλλες φωτιές και γκαζάκια σε διάφορα σημεία. Όλα θα ελεγχθούν με σοβαρότητα όταν έρθει η ώρα. Η Αττική φλέγεται και αυτό προέκυψε αυτόματα».