Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη – Οι εκδηλώσεις και οι δρόμοι που κλείνουν ανήμερα του Αγίου Δημητρίου
1 year, 5 months ago
6

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου (ειδικά για την Θεσσαλονίκη, από τις 25 Οκτωβρίου) έως τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΚΜ:

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ώρα 11.30: Επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912), στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ώρα 18.30: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ): Επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και του Έπους του ’40 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κοσμήτορα του .Π.Θ. Χαρά- Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το Έπος του 1940». Μουσικό μέρος από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. και το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

(Ιδιαίτερες προσκλήσεις από το Α.Π.Θ.).

Ώρα 20.30: Εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην επίσημη δοξολογία για τον διπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του πολιούχου της, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 11.30 το πρωί θα παραστεί και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Aυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

“(1) Από ώρα 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους,

Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου.

Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης.

Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου.

Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

(2) Από ώρα 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου”.

ΠΗΓΗ: thestival