Γκρίνιες για το μερικό άνοιγμα, «μαχαίρι» στο διαφημιστικό budget από Jumbo
3 years, 3 months ago
6

Όλοι εναντίον όλων για τις «μερικές» απελευθερώσεις στο λιανεμπόριο. Οι 110 επιχειρήσεις εποχικών ειδών που θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και οι αντιδράσεις για τα σούπερ μάρκετ. Ξανά εκτός λειτουργίας το e-shop της Jumbo.

Τη διακοπή της διαφημιστικής προβολής και ως εκ τούτου και του budget της, αποφάσισε η εισηγμένη αλυσίδα Jumbο, σε μια κίνηση που φέρει τον συμβολισμό της στη συγκυρία, καθώς από τη Δευτέρα απελευθερώνεται η πώληση εποχικών ειδών.

Σύμφωνα με τις δημόσιες αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, και έως ότου υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η δυνατότητα λειτουργίας δίνεται μόνο σε 110 καταστήματα πανελλαδικά, εξαιρώντας τόσο την Jumbο (η οποία κατέχει εκ του μεγέθους της ηγετικό μερίδιο στην πώληση εποχικών ειδών), αλλά και σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις (από την ΙΚΕΑ έως μεμονωμένα καταστήματα, που στο προϊοντικό τους μείγμα διαθέτουν και εποχικά είδη).

Οι αντιδράσεις του λιανεμπορίου πυκνώνουν δε, καθώς και η ΕΣΕΕ με χθεσινή της ανακοίνωση έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, αν επιτραπεί η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών και από τα σούπερ μάρκετ, όπως έχει μέχρι στιγμής γνωστοποιήσει ο αρμόδιος υπουργός.

Σύμφωνα με παράγοντες του εμπορίου, η διαφύλαξη των «στεγανών» ισχύει κυρίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις με έδρα σε μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς στην επαρχία παρατηρείται μια άτυπη συνεννόηση μεταξύ πελατών και εμπόρων για την αγορά και παράδοση κάθε είδους προϊόντων με την υβριδική μέθοδο του click away.

Στο μεταξύ, τόσο η Jumbο όσο και η Μουστάκας αλλά και άλλες αλυσίδες επίπλων και οικιακού εξοπλισμού ενημερώνουν είτε για την αδυναμία παραδόσεων και υποδοχής παραγγελιών είτε για μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις που ξεπερνούν χρονικά τα όρια του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα για δεύτερη φορά το ηλεκτρονικό κατάστημα της Jumbο βγήκε… εκτός λειτουργίας. «Αγαπητοί φίλοι του Jumbο, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ! Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών. Σας ευχαριστούμε που προτιμάτε τον κόσμο των Jumbο και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση. Θα είμαστε σύντομα κοντά σας. Η ενέργεια “Ευχοστολίδια ΟΠΑΠ” πραγματοποιείται κανονικά», γράφει η σχετική ανακοίνωση.

euro2day.gr