Γλυκά Νερά: Απαντάει ξανά ο πιλότος στη σεναριολογία – «Μιλάει» η άρση τηλεφωνικού απορρήτου
2 years, 10 months ago
6

Δώδεκα ημέρες μετά την στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, νέα στοιχεία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Μέσω της περιγραφής του 33χρονου πιλότου οι αρχές κατέληξαν στο σκίτσο ενός δράστη, που φέρεται να είναι και ο δολοφόνος.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε εμμέσως και ο 33χρονος, μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ. «Για το σκίτσο θα ρωτήσω την αστυνομία αν μπορώ να μεταφέρω κάτι και θα σας πω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε προβεί με ειδικούς σκιτσογράφους της ΕΛΑΣ σε ένα σκαρίφημα, το οποίο καταδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά, έτσι όπως τα περιέγραψε ο πιλότος», ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο 33χρονος ανεβαίνει καθημερινά τον δικό του Γολγοθά.

«Προσπαθώ να θρηνήσω την γυναίκα μου χωρίς ταυτόχρονα να στενοχωρεί την κόρη μου, κάθε ημέρα είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε ο σύζυγος της Καρολάιν.

Ενώ για τα δημοσιεύματα που αφήνουν ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα, τόνισε ότι δεν θέλει να τους δώσει σημασία.

«Σας λέω από άνθρωπο σε άνθρωπο ότι δεν έχω δύναμη να ασχοληθώ με τίποτα άλλο εκτός από την απώλεια της γυναίκας μου και την κόρη μου», υπογράμμισε.

Το σκίτσο του κοντού δολοφόνου μικραίνει την λίστα την λίστα των υπόπτων σε 30-40 άτομα από τα 150 που ήταν αρχικά οι σεσημασμένοι που έψαχναν.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει αρκετά «ορφανά» DNA στην μοιραία σοφίτα και προσπαθούν να τα ταυτοποιήσουν.

«Όταν μένεις πολύ ώρα σε έναν τόπο εγκλήματος αφήνεις και παραπάνω ίχνη», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Τα στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής δίνουν 98% πιθανότητα να πρόκειται για τυχαία ληστεία, ενώ ερευνάται να είχαν κάποια εσωτερική πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει επίσης από κάμερες ασφαλείας τρία ύποπτα αυτοκίνητα και εξετάζουν αν κάποιο από αυτά είναι των δραστών.

Οι έρευνες φαίνεται να βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο για την ταυτοποίηση ενός τουλάχιστον δράστη, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία ότι το αποτρόπαιο έγκλημα θα διαλευκανθεί.

Στο μικροσκόπιο των αρχών κινητά τηλέφωνα

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών που εξετάζουν τη δολοφονία της Κάρολαϊν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά βρίσκονται πολλά κινητά τηλέφωνα, που ήταν ενεργοποιημένα το επίμαχο δίωρο, 4.30-6.30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Κάποια από αυτά δεν αποκλείεται να ανήκουν και στους δολοφόνους της 20χρονης μητέρας. Πρόκειται για πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν ενεργοποιήσει και κεραίες εκπομπής σημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως αναδεικνύεται από τα πρώτα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και της σάρωσης των κεραιών.

Αρχικά, γίνεται η ταξινόμησή τους προκειμένου να βρεθούν οι κάτοχοι και να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται η παρουσία τους στα Γλυκά Νερά. Αν δηλαδή είναι κάτοικοι της περιοχής ή επισκέπτες, αν ανήκουν σε αλλοδαπούς ή «αχυράνθρωπους».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι αρκετές αυτές οι συνδέσεις που φαίνεται να μη δικαιολογείται η παρουσία τους και γι’αυτό το λόγο θα γίνει μια συνδυαστική έρευνα αν αυτές οι ύποπτες συνδέσεις έχουν ενεργοποιήσει τις ίδιες κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή και τις ημέρες πριν από τη ληστρική εισβολή και τη δολοφονία της Κάρολαϊν.