Γλυκά Νερά: Πέντε κρίσιμα ερωτήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν
2 years, 10 months ago
6

Πέντε κρίσιμα ερωτήματα για τις κινήσεις των εισβολέων, τον τρόπο εξαΰλωσης των ιχνών τους, τα «κενά διαστήματα» και τις κινήσεις του θύματος και του συζύγου της, καλούνται να απαντήσουν τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαλευκάνουν τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν πριν από 10 ημέρες σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση συγκεντρώνουν δεκάδες καταθέσεις και συγκρίνουν τα δεδομένα του αποτρόπαιου εγκλήματος με τη δράση τουλάχιστον 10 άλλων συμμοριών ελλήνων, γεωργιανών και αλβανών ποινικών που λυμαίνονται τη Βορειοανατολική Αττική και προχωρούν σε ληστείες με βασανισμούς των θυμάτων τους.

Πώς έφθασαν και έφυγαν από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών οι «αόρατοι» δράστες;

Σύμφωνα με αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., από την εξέταση των καμερών, τα πρώτα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και από τις μέχρι τώρα εξετάσεις πειστηρίων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν φαίνεται να έχει βρεθεί επιβεβαιωτικό στοιχείο για την άφιξη, την αναχώρηση και τις κινήσεις μέσα στο σπίτι των τριών κουκουλοφόρων ληστών, όπως τους έχει περιγράψει ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος του θύματος.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες να έφθασαν στην κατοικία πεζοί με όχημα που είχαν σταθμεύσει μακριά, να απέφυγαν τις κάμερες και να φορούσαν έως και διπλά γάντια και ρούχα ώστε να μην αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος. Κάτι τέτοιο, όμως, σπανίως καταγράφεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις και σχεδόν πάντα υπάρχουν ίχνη που αποδεικνύουν την παρουσία τους.

Γιατί στόχευσαν το σπίτι όπου διέμενε το νεαρό ζευγάρι;

Σύμφωνα με αναφορές ενστόλων, οι κακοποιοί δεν επιλέγουν συχνά να ληστέψουν άτομα νεαρής ηλικίας γιατί συνήθως αυτά χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις συναλλαγές τους, δεν έχουν πολλά τιμαλφή και μπορούν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την παραλαβή χρηματικού ποσού περίπου 110.000 ευρώ από τον 32χρονο πιλότο στο πλαίσιο αγοράς αγροκτήματος που ίσως είχαν πληροφορηθεί οι δράστες. Μάλιστα, υπάρχουν σχετικές ενδείξεις από αναφορές κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Γιατί οι δράστες σκότωσαν την 20χρονη;

Αν υποτεθεί βάσιμα ότι οι δράστες έπνιξαν την άτυχη Καρολάιν επειδή αντιδρούσε, το ζητούμενο είναι γιατί δεν αρκέσθηκαν σε μία απόφραξη των αεροφόρων οδών της (στόμα, μύτη) για περίπου ένα λεπτό, οπότε απλώς θα λιποθυμούσε και θα αδρανοποιείτο, όπως αναφέρουν στα «ΝΕΑ» ιατροδικαστικές πηγές. Αντιθέτως, οι δράστες έδειξαν ιδιαίτερο μένος και έφραξαν στόμα και μύτη για τουλάχιστον τρία-πέντε επιπλέον λεπτά, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της. Ακόμη, διερωτώνται, εφόσον η άτυχη 20χρονη αντιστάθηκε, γιατί δεν έφερε καμιά αμυχή, κάκωση από οποιοδήποτε δείγμα πάλης;

Γιατί υπήρχε διαφορά στη «μεταχείριση» της Καρολάιν και του 32χρονου πιλότου;

Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι ληστές έδεσαν με σχοινί και πολλά μέτρα μονωτικής ταινίας το πρόσωπο, τον λαιμό, τα πόδια αλλά και μπροστά τους αγκώνες (κάτι που θα μπορούσε να του παρείχε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων) και τα χέρια του 32χρονου πιλότου, ο οποίος δήλωσε ότι από την αρχή τούς αποκάλυψε πού βρίσκονται τα χρήματα. Αντιθέτως, την άτυχη 20χρονη την έδεσαν πισθάγκωνα και χρησιμοποίησαν για την ακινητοποίησή της κυρίως τα ρούχα της (βρέθηκε ημίγυμνη).

Δηλαδή έδεσαν ασφυκτικά με πολλά μέτρα ταινία και σχοινιού εκείνον που δεν αντιδρούσε, και σε εκείνη που φώναζε χρησιμοποίησαν ένα μόνο ρούχο και ακολούθως την έπνιξαν. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που έφθασαν επί τόπου έλυσαν τον 32χρονο πιλότο, χωρίς προηγουμένως να τον φωτογραφίσουν δεμένο, ώστε να έχουν οι ερευνητές της υπόθεσης σαφή εικόνα του τρόπου που τον είχαν δέσει οι κακοποιοί.

Γιατί λιποθύμησε ο 32χρονος, τι συνέβη στο «κενό διάστημα» και γιατί οι δράστες έκαναν περίεργες κινήσεις εξάλειψης των ιχνών τους;

Ο 32χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι λιποθύμησε λόγω του ασφυκτικού δεσίματός του, προφανώς λόγω της υποξίας. Ωστόσο, όπως ανέφεραν ιατροδικαστές, «αν η απώλεια των αισθήσεων – για πολλά λεπτά όπως είπε – οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου και όχι σε λιποθυμικό σοκ τότε δεν θα μπορούσε να συνέλθει παρά μόνο με παροχή οξυγόνου και με κίνδυνο να έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες.

Ζητούμενο είναι τι έπραξαν οι δράστες το διάστημα που ήταν λιπόθυμος και αν γενικότερα σε αυτόν τον χρόνο υπήρξαν άγνωστες ενέργειες που οδήγησαν στην εικόνα που είδαν οι αστυνομικοί όταν έφθασαν στο σπίτι. Ζητούμενο, επίσης, παραμένει γιατί ενώ στις περισσότερες ληστείες οι δράστες παίρνουν μαζί τους τα κινητά των θυμάτων ή τα πετούν στο νερό εκείνοι άφησαν τη συσκευή του 32χρονου κοντά του και αυτός αργότερα κατάφερε να καλέσει την ΕΛ.ΑΣ. Τέλος, γεννάται το ερώτημα γιατί οι δράστες, παρότι κουκουλοφόροι, έσπευσαν να αφαιρέσουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες της μεζονέτας, χωρίς να τις ξηλώσουν, όπως συμβαίνει συνήθως.

in.gr