Γρηγόρης Πετράκος»: Να μην επιβιώσω; Να μη συντηρήσω την οικογένεια μου;
2 years, 6 months ago
6

Ο Γρηγόρης Πετράκος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο με το οποίο τα «χώνει» σε όλους όσους σχολίασαν ειρωνικά την απόφασή του να εμφανιστεί σε μαγαζί στην Πάτρα μόνο για εμβολιασμένους.

Ο τραγουδιστής που εδώ και πολλούς μήνες έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει στο βίντεο:

«Μετά από τόσο καιρό ανεργίας εχθές ανακοίνωσε ο χώρος στην Πάτρα, με τον οποίο έχω μια άριστη συνεργασία εδώ και οκτώ χρόνια, ότι θα ξεκινήσουμε πάλι τις χειμερινές μας εμφανίσεις. Πάρα πολύ στεναχωρήθηκαν εκεί στα κανάλια. Γιατί να δουλέψει ο Πετράκος; Τι; Θα δουλέψει ο Πετράκος μετά από ενάμισι χρόνο;

Κωλοτούμπα. Γιατί ο Πετράκος ήταν που έλεγε στον Κιάμο να μη δουλέψει! Άρα κωλοτούμπα. Κάποιοι λίγοι από τους φίλους μου – εντός εισαγωγικών – μου έστειλαν μήνυμα ότι τους πρόδωσα. Καταρχήν δεν ζητάω από κανέναν την άδεια να εργαστώ. Και οικονομικά και καλλιτεχνικά έχω ανάγκη να εργάζομαι.

Εγώ δεν έχω επιλογή, μη ρίχνετε πάνω μου αυτή την επιλογή. Ο Πετράκος θα τραγουδήσει μόνο για εμβολιασμένους; Αλήθεια; Κάνω εμετό πάνω στη μούρη σας με αυτό που είπατε. Αν είχα επιλογή δεν φαντάζεστε που θα πέταγα αυτή την απόφαση. Αλλά τι ζητάτε από εμένα; Να κλείσω το μαγαζί που δουλεύω; Να μην επιβιώσω; Να μη συντηρήσω την οικογένεια μου;».

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για το νέο ξέσπασμα του Γρηγόρη Πετράκου ήταν η αντίδραση τόσο των «οπαδών» του όσο και των Μέσων μετά την αποκάλυψη πως ο ίδιος τραγουδά σε κέντρο με πελάτες εμβολιασμένους κάνοντα rapid test, όταν ο ίδιος στο παρελθόν έλεγε κατηγορηματικά πως δεν κάνει ούτε rapid test, ούτε… en-volio

Όλα ξεκίνησαν όταν σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 την Τρίτη μεταδόθηκε η είδηση πως ο Γρηγόρης Πετράκος ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος, εμφανίζεται τα μεσημέρια κάθε Σαββάτου και Κυριακής σε κέντρο στην Πάτρα. Και αυτό όταν, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα στα κλειστά μαγαζιά επιτρέπεται η είσοδος μόνο για εμβολιασμένους πελάτες, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να βρίσκονται εσωτερικά κάνοντας τα απαραίτητα rapid test.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της εκπομπής ειπώθηκε πως ο Γρηγόρης Πετράκος δέχθηκε πληθώρα σχολίων από «οπαδούς» του οποίοι τον κατέκριναν για την επιλογή του ενώ έγινε υπενθύμιση πως σε πρότερο χρόνο ο ίδιος άνθρωπος είχε στοχοποιήσει τον Πάνο Κιάμο για το ότι το νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε θα δεχόταν μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

sxolio-5

Το εν λόγω ρεπορτάζ ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση του Γρηγόρη Πετράκου ο οποίος απέστειλε ανακοίνωση στα ΜΜΕ παρουσιάζοντας την δική του πλευρά και αναπτύσσοντας ρητορική αντίθετη με αυτά που είχε συνηθίσει τους δεκάδες χιλιάδες ακολούθους του στα social media.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το στέλεχος του κόμματος του Γιώργου Τράγκα, τραγουδά στο εν λόγω κέντρο στην Πάτρα από τον Ιούλιο διενεργώντας rapid test, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ την οποία και επικαλείται. «Ουδέποτε υποστήριξα πως δεν μπορεί κάποιος να εργάζεται με τεστ. Η αντίρρησή μου ήταν πάντα στον εκβιασμό σε εμβολιασμό μέσω της εργασίας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του.

Πάντως, σε παλαιότερο χρόνο και συγκεκριμένα στις 3 Απριλίου ο Γρηγόρης Πετράκος με ανάρτησή του στο Facebook δήλωνε κατηγορηματικά «δεν φοράω μάσκα, δεν κάνω τεστ, δεν κάνω en-volio [sic]», τοποθέτηση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει στην τελευταία ανακοίνωσή του.

petrakos-34

Σημειώνεται δε πως λίγα 24ωρα πριν  γίνει ευρέως γνωστό πως ο Γρηγόρης Πετράκος τραγουδά σε κέντρο μόνο για μβολιασμένους κάνοντας συχνά rapid test ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήριζε τους εμβολιασμένους ως «μπολιασμένους» ρωτώντας εάν αισθάνονται άνετα που την ώρα που πίνουν τον καφέ τους θα διενεργούνται έλεγχοι από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων.

«Με αυτό το άγχος λοιπόν θα ζείτε οι μπολιασμένοι… εκεί που θα τρώτε ή θα πίνετε, ξαφνικά οι ειδικές δυνάμεις θα ελέγχουν τα χαρτιά σας….», έγραφε χαρακτηριστικά και συμπλήρωνε: «Τουλάχιστον οι αμπόλιαστοι θα ζήσουν άλλον ένα χειμώνα σε lockdown. Χωρίς πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους αλλά με την αξιοπρέπειά τους. Χωρίς το φόβο ότι ξαφνικά θα αφήσουν κάτω τη μπουκιά και θα ψάχνουν για χαρτιά και ταυτότητες…».