ΓΣΕΕ: Απειλές βιαιοπραγιών για το Συνέδριο, ζητούν μέριμνα από το υπ. Προστασίας του Πολίτη
11 months, 28 days ago
6

Νέα επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στην υφυπουργό, Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Α. Ανδρικόπουλο, απέστειλε, πριν από λίγο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Με την επιστολή, η Συνομοσπονδία ζητάει να υπάρξει η δέουσα μέριμνα «δεδομένου ότι οι καταστατικές διαδικασίες στη ΓΣΕΕ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη νομιμότητα στα ζητήματα προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας σε ευρείας κλίμακας απειλές βιαιοπραγιών, οι οποίες εξακολουθούν να διατυπώνονται εκ νέου και για το Συνέδριο της 4ης Απριλίου».

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται: «Σας δηλώνουμε εκ νέου ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τα παραπάνω ζητήματα και να ζητήσουμε τη δέουσα μέριμνα από τη δική σας πλευρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, δεδομένου ότι στις καταστατικές της διαδικασίες η ΓΣΕΕ θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, δεν μπορεί, όμως, να υποκαταστήσει τη νομιμότητα στα ζητήματα προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας σε ευρείας κλίμακας απειλές βιαιοπραγιών, οι οποίες εξακολουθούν να διατυπώνονται εκ νέου και για το συνέδριο της 4ης Απριλίου ή όποτε πραγματοποιηθεί».