Γυναικοκτονία στη Ρόδο – Οργή στο twitter για τις προκλητικές δηλώσεις του θείου του δράστη
2 years, 6 months ago
6

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε το κρεσέντο μισογυνισμού, από τον θείο του γυναικοκτόνου της Ρόδου, ο οποίος προσπάθησε να «ξεπλύνει» τον ανιψιό του,  ενοχοποιώντας το θύμα και υποστηρίζοντας ότι ορισμένες συμπεριφορές γυναικών φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα.

Χρήστες του Τwitter ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας τον θείο του γυναικοκτόνου, «επικίνδυνο».

Δείτε τα σχόλια

Αρκετοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν χτεσινές δηλώσεις της μητέρας του δράστη (23/09), η οποία υποστήριξε ότι ο γιος της ήταν «καλό παιδί» και άφησε υπόνοιες για το ποιον του θύματος.

Ρεσιτάλ μισογυνισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο θείος του δράστη, με διαδοχικές εμφανίσεις στα κανάλια (ANT1 και STAR) προσπάθησε να τον δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με τον θείο,  ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος και παθιασμένος με την κοπέλα του και πως το γεγονός ότι σκότωσε και αυτοκτόνησε σημαίνει ότι λάτρευε την κοπέλα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συμπεριφορές γυναικών που «φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα».

Πρόσθεσε ότι «ο καθένας από εμάς θα ζήλευε», λέγοντας ότι ο 40χρονος δεν ήταν «τέρας». «Δεν πήρε ένα όπλο και ξαφνικά κι έκανε έτσι για να φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που έκανε και να αυτοκτονήσει πρέπει να την έχει λατρέψει» είπε αρχικά. «Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα» συνέχισε προκλητικά.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη του εμφάνιση, επανήλθε και αφού τόνισε πως είναι αγιογράφος και «είμαστε χριστιανική οικογένεια», επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης για όσα αναφέρουν σχετικά με τον ανιψιό του και το παρελθόν του, αγνοώντας τις μαρτυρίες θυμάτων – συντρόφων του δράστη.

Δεν δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι μπορεί η πρώην γυναίκα του να ήταν αυτή που του έκανε μήνυση, ωστόσο ο ίδιος έπρεπε να προσφύγει πρώτα στη Δικαιοσύνη καθώς ήταν θύμα κακοποίησης. «Δεν έκανε όμως γιατί ήταν συναισθηματικά δεμένος μαζί της» ισχυρίστηκε.

Ερωτηθείς, δε, γιατί πιστεύει ότι ο ανιψιός του σκότωσε τη Ντόρα, απάντησε: «Δεν θα απαντήσω εγώ για τη Ντόρα, εγώ βγήκα να μιλήσω για το ποιόν του ανιψιού μου», χωρίς να έχει την παραμικρή πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της αδικοχαμένης.