Γυρίζουμε 1 χρόνο πίσω: Το αυστηρό σχέδιο της κυβέρνησης και τα 4 μέτρα από το παρελθόν, αν ξεφύγει η πανδημία
1 year, 9 months ago
6

Τέσσερα μέτρα από το παρελθόν εξετάζει να επαναφέρει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που ξεφύγει η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Μπορεί ο κόσμος να πίστευε ότι τελείωσε ο εφιάλτης του κορωνοϊού, που ταλανίζει τον πλανήτη τα τελευταία δυόμιση χρόνια, ωστόσο, η πανδημία παραμένει και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες στην καθημερινότητά της.

Μάλιστα, οι επιστήμονες συνιστούν σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού να κάνουν το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που παρουσιάζεται ακόμα πιο μεταδοτική με τις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5.

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη για επαναφορά τεσσάρων μέτρων από το Φθινόπωρο, σε περίπτωση που η πανδημία συνεχιστεί με νέες πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει γενικευμένα περιοριστικά μέτρα, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά στοχευμένα σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Τα τέσσερα μέτρα κατά του κορωνοϊού που έρχονται από το παρελθόν

Επιστροφή της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μέτρο που θα επανέλθει εάν το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα ανέβει και αυξηθούν δραματικά και οι νοσηλείες.

Επαναφορά των αποστάσεων και κάποιοι περιορισμοί στην εστίαση και τη διασκέδαση. Τα τραπέζια θα αποκτήσουν και πάλι κενά ανάμεσά τους, ενώ με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει και περιορισμός του αριθμού των πελατών. Μέσα στο σχέδιο είναι να απαγορευθεί και πάλι η παρουσία των όρθιων αλλά δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς το μέτρο αυτό φαίνεται ότι πλήττει μεγάλο μέρος των καταστημάτων ψυχαγωγίας.

 

Η επαναφορά της τηλεργασίας σε σημαντικό ποσοστό.

Αλλαγές σχεδιάζονται και στη διασκέδαση και στα θεάματα, με επιβολή περιορισμών στην πληρότητα σε θέατρα, κινηματογράφους κ.λ.π.

enimerotiko.gr