H μητέρα της Τοπαλούδη έδωσε ρούχα της δολοφονημένης κόρης της στην έκθεση «She’s gone»
2 years, 4 months ago
6

Σπαρακτικά ήταν τα λόγια της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλας Αρμουτίδου, σχετικά με τη βία κατά των γυναικών, με αφορμή την έκθεση «She’s gone», στην οποία μεταξύ άλλων εκτίθενται ρούχα δολοφονημένων γυναικών, ένα εκ των οποίων ανήκε στην αδικοχαμένη φοιτήτρια που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο το 2018.

«Τα διαλέξαμε με τον Γιάννη… να αιμορραγεί η ψυχή μας, να κλαίμε πάνω από κάθε ρούχο μέχρι να αποφασίσουμε να τα στείλουμε. Ηταν πολύ δύσκολη διαδικασία, να ξέρεις ότι κάθε ρούχο έντυνε κάποτε το κορμί του παιδιού σου και τώρα δεν υπάρχει αυτό το παιδί. Δεν θέλουμε να φύγει τίποτα δικό της από το σπίτι, αλλά δεν γινόταν να μη συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια» είπε αρχικά η κυρία Αρμουτίδου μιλώντας στο Open.

Oπως εξήγησε, πίσω από κάθε ρούχο υπάρχει μια ιστορία, υπάρχουν όνειρα που χάθηκαν. «Τώρα υπάρχει μια κραυγή απόγνωσης, απογοήτευσης, δεν υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει ελπίδα. Εμείς είχαμε όλα τα όνειρα για το παιδί μας που ήθελε να κάνει ταξίδια, να εργαστεί στο διπλωματικό σώμα. Μου την πήραν από την αγκαλιά μου, δεν τη χάρηκα. Καμία φορά θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί επέμενα τόσο με τη γνώση, γιατί μόνο αυτά τα εφόδια μπορούσα να της δώσω» κατέληξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας.